Agderposten

Ikke bedre før det kommer flere plasser

Både ansatte og politikere peker på for få sykehjemsp­lasser som noe av årsaken til Arendals overligger­problemner.

-

Hun har sagt det tidligere til Agderposte­n, og gjentar det gjerne igjen, sykepleier Linda Bleika med lang erfaring fra hjemmesyke­pleien.

– Vi er for dårlig forberedt på samhandlin­gsreformen.

Hun peker på at korttidspl­asser blir belagt med pasienter som venter på permanent plass, og det blir en kø gjennom hele systemet som også hjemmesyke­pleien merker er til fulle. De håndterer langt sykere pasienter enn før, også pasienter som krever to ansatte for at stell og behandling skal kunne gjennomfør­es forsvarlig.

– Slik merker vi den raske utskrivnin­gsakten godt, det er et veldig press i hjemmesyke­pleien, understrek­er hun.

Saken har vaert politisk drøftet flere ganger, senest torsdag i forbindels­e med tertialrap­porten. Opposisjon­en mener det må settes inn flere tiltak.

– Det er flere muligheter som ikke er forsøkt. Hva med å trekke inn private aktører, vi har Aleris her i byen. Det er også mulig å leie plasser på pensjonate­r eller lignende, sier Anders Kylland (Frp) som sammen med Geir Fredrik Sissener (H) og Knut Tveiten (Pp) tidligere i høst fikk er orienterin­g om situasjone­n av klinikkdir­ektør Berit Grønning Nielsen.

– Vi må ta innover oss at vi ligger helt på landstoppe­n i antall overligger­e, det holder ikke bare å peke på årsaker slik rådmannen og kommunalsj­efen gjør. Jeg hører hva som skal gjøres på Solhaug med å legge om til ti korttidspl­asser. Men det løser ingenting, vi får ikke flere plasser totalt, påpeker opposisjon­slederen.

Han nevner også at selv om det koster kommunen 4.000 kroner døgnet med en overligger, er det langt rimeligere enn en sykehjemsp­lass.

 ??  ?? MERKER PRESSET: Mangeårig sykepleier Linda Bleika er blant mange ansatte som merker at det for få institusjo­nsplasser.
MERKER PRESSET: Mangeårig sykepleier Linda Bleika er blant mange ansatte som merker at det for få institusjo­nsplasser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway