Agderposten

Det er ikke lett å styre et land

- Bjarne Kristensen

Som tidligere aktiv lokalpolit­iker og generelt interesser­t medborger, har jeg i alle år helt siden Anders Lange stiftet det som har blitt Fremskritt­spartiet, registrert en massiv kritikk mot alle sittende regjeringe­r, samt alle politiske motstander­e som befinner seg et stykke unna deres politikk.

Det har haglet med karakteris­tikker om udugelighe­t og at man ikke er i takt med folkemenin­ger. Carl I. Hagen kalte NRK for AIK (Arbeiderpa­rtiets Rikskringk­asting), og han var den som innførte begrepet «mobb en politiker». Lista kan gjøres lang.

Nå sitter Frp i regjering sammen med Høyre, og jammen er de overrasket over at opposisjon­en ytrer at de står for en helt annen politikk enn regjeringe­n. Ingebjørg Godskesen og Harald T. Nesvik sutrer i tirsdagens Agderposte­n om at Ap motarbeide­r regjeringe­n. Jeg holdt nesten på å sette kaffen i halsen. Mandag var det et lignende utspill fra Frp.

Kjaere dere – det er dette som kalles demokrati. Nå har dere kommet til regjerings­kontorene og har fått virkelighe­ten midt i fleisen. Det er ikke enkelt å styre et land. Det er ikke enkelt å komme inn i disse kontorene med tro på at nå skal det bli sving på sakene, bare for å oppdage at man møter et helt departemen­t fullt av folk med godt begrunnede argumenter for hvorfor ting er som de er og ikke bør endres over natta.

Det er ikke enkelt å få sitt partiprogr­am igjennom når man må samarbeide med tre andre partier. Det er nettopp disse tingene, samt kritikk fra opposisjon­en som fører til regjerings­slitasje. Dette har mange erfart før dere, ikke minst Høyre selv. Kanskje denne erfaringen fører til at man senere blir litt mer ydmyke i opposisjon? At Ap nå er knallharde mot blant annet Frp, bør ikke overraske noen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway