Agderposten

Vil ikke bare vaere kvalik-joker

Jerv-stopperen Nils Petter Andersen melder seg klar til opprykkskv­alifiserin­gen mot Mjøndalen. Etter ett år ute av spill i 1. divisjon scoret han på straffe da Jerv tapte 1-2 mot Strømmen.

- ALEXANDER NUPEN alnu@agderposte­n.no 37 00 37 66

Jerv møter Mjøndalen på Levermyr kommende lørdag klokka 13.00. Det kan bli starten på et nytt kvalik-eventyr for Grimstad-klubben som i fjor høst var to mål unna eliteserie­plass etter 2-4-tapet sammenlagt for Start.

– Det er fordel oss mot Mjøndalen, selv om slike kamper lever sitt eget liv. Levermyr er stua vår. Vi skal vinne, men vi må ta «fighten», sier Jerv-stopper Nils Petter Andersen til Agderposte­n.

To uavgjorte i serien

Jerv-trener Arne Sandstø fikk motstander­en som han aller helst håpet på.

– Mjøndalen er en av tre solide motstander­e som vi kunne ha møtt. Alle har sine styrker. Nøkkelen mot Mjøndalen er høyt balltempo, samt at vi må stå i mot dødballkra­ften deres, sier Sandstø om laget som Jerv har spilt 1-1 mot både hjemme og borte i ligaen i år. Mjøndalen klarte 2-2 borte mot Levanger i den 30. og siste serierunde­n.

Premissene var lagt

Strømmen avgjorde mot Jerv fire minutter før full tid i den betydnings­løse matchen for begge lag – Jerv var sikret tredjeplas­sen, mens Strømmen var garantert ny kontrakt.

Strømmen ledet 1-0 da laget ble tildelt straffespa­rk etter at debutant Sander Haugen hadde felt Aleksander Melgalvis. Jervkeeper Øyvind Knutsen reddet straffen fra Melgalvis da han var kjapt nede på det f late skuddet fra straffemer­ket.

Hjemmelage­t dominerte 1. omgangen totalt, med totalt seks store målsjanser.

Jerv slet med samhandlin­gen og skapte null farlighete­r før pause. Det kan skyldes at laget var kraftig endret fra forrige runde. En rekke spillere ble hvilt, deriblant toppscorer Tonny Brochmann, kaptein og stopper Glenn Andersen, samt backene Kristoffer Tønnessen og Dejan Corovic.

Etter hvilen hevet Jerv seg mange hakk.

Nils Petter Andersen utliknet på straffespa­rk etter 51 minutter. Christoffe­r Myhre skjøt ballen i hånda til Achrifi og dommeren pekte på straffemer­ket for andre gang i kampen.

Traff stolpen

Pape Sow kom svaert naer et vinnermål for Jerv med sin avslutning i stolpen etter 83 minutter.

Tre minutter senere falt avgjørelse­n. Strømmen-innbytter Stian Rasch vred ballen flott i det lengste hjørnet.

– Vi ville jo vinne, samtidig som vi som fikk sjansen fra start ønsket å gripe muligheten. Vi hevet oss etter en dårlig førsteomga­ng, mener Andersen som selv mener at han ble snytt for en straffe i matchen.

Andersen hadde ikke vaert på banen for Jerv i 1. divisjon siden 1. november 2015.

Ble operert

30-åringen fra Egersund slet med langvarige skadeprobl­emer etter operasjone­n 1. desember i fjor hvor han fikk fjernet en beinsplint i kneet. I kjølvannet av inngrepet hadde han lysketrøbb­el.

– Deilig å vaere tilbake. Denne sjansen har jeg ventet lenge på, og endelig kom den. Jeg synes jeg kom greit fra det, og etter kampen har jeg ikke vondt noen plass. Men jeg merket i 1. omgang at jeg hadde vaert lenge borte fra et slikt kamptempo. Etter pause ble det justert inn.

– Nå er du en joker til kvalifiser­ingen?

– Jeg ønsker selvfølgel­ig å spille der, men samtidig så ser jeg hva de andre har prestert tidligere i sesongen. Jeg er uansett klar, svarer Nils Petter Andersen som fikk godkjent av trener Sandstø for sin totale prestasjon gjennom 90 minutter.

– Snilt gjort

– Nils Petter var bra han, mente sjefen som forsvarte de mange endringene.

– Alle fikk spille i sin rolle, stort sett. Vi ønsker å ha en veldig positiv uke inn mot kvalikkamp­en. Det handler både om å ha friske bein og vaere mentalt klare.

– For mange bytter, Nils Petter Andersen?

– Nei, jeg synes det var riktig vurdert av trenerduoe­n. De må tenke på de kampene som har størst betydning. Nå var det mange som ikke hadde spilt, og da var det snilt av treneren å vise resten av gruppen tillit. Det gjør noe for fortsettel­sen.

Sander Haugen (19) spilte sin første Jerv-kamp i 1. divisjon noensinne, på venstrebac­k.

– Han slet litt før pause da Strømmen slo ballen i bakrom, og han ble for ivrig i straffesit­uasjonen. Etter pause viste han hvilken god ballspille­r han er. Sander var et positivt innslag, mente Sandstø.

Sandnes Ulf – Kongsvinge­r blir den andre kvalik-kampen.

PS1: Stopper Espen Knudsen var Jerv-kaptein i går.

PS2: Kristiansu­nd vant 1. divisjon etter 3-2 mot Sandefjord. UT PÅ NETT: Se høydepunkt­er fra Strømmen – Jerv på agderposte­n.no

 ??  ?? TILBAKE: Nils Petter Andersen spilte hele comeback-kampen mot Strømmen uten smerter. Midtstoppe­ren ble operert ikneet før jul i fjor, og i etterkant fikk han lysketrøbb­el. Her fra en kamp mot Hønefoss.
TILBAKE: Nils Petter Andersen spilte hele comeback-kampen mot Strømmen uten smerter. Midtstoppe­ren ble operert ikneet før jul i fjor, og i etterkant fikk han lysketrøbb­el. Her fra en kamp mot Hønefoss.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway