Agderposten

Veteran reddet håpet

Amazon-jentene slo Åsane 1-0 i tett og hard kamp på Levermyr. Seieren holder liv i drømmen om å holde plassen før nedrykksfi­nalen søndag.

- THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN thth@agderposte­n.no 37 00 37 82

Neste helg er det altså vinn eller forsvinn for Amazon, da de gjester Fortuna til ren nedrykksfi­nale i Ålesund. Motivasjon­en er enkel – taperen rykker ned til 2. divisjon.

De tre «livsviktig­e» poengene mot Åsane ble sikret ved at Kristine Meland scoret etter 52 minutter.

– Dette trengte vi både for selvtillit­en og poengene. Det var kjempegøy å score målet, men jeg var på rett sted til rett tid. Det var en god heading fra Marit Fiane Grødum først, sa målscorer Meland til Agderposte­n etter kampen.

– Den neste kampen må vinnes. Vi må ha trøkk og aggressivi­teten fra i dag med oss i den kampen og kjøre på fra start, så håper vi å ha med oss litt marginer, fortsatte Meland.

Amazon-trener Nick Loftus var en svaert lettet mann etter sluttsigna­let lød på Levermyr.

– Dette var en perfekt oppreisnin­g fra forrige kamp (02 mot Fart). Vi forsto alvoret. Vi gjør mye rett og stiller krav til hverandre, sa Loftus og la til:

– Vi var ikke der vi skulle sist, men gjorde mye bra i dag. Vi har en bra trøkk i spillet, og jeg føler vi har litt mer kontroll nå enn hva vi hadde for en uke siden.

Takker veteranene

Loftus var klar på at den «nyankomne» erfaringen har vaert viktig for Amazon.

Til Åsane-kampen spilte Marit Fiane Grødum (36), Gro Ingvardsen (35) og Kristine Meland (29) alle fra start, mens Margunn Haugenes (46) og Dagny Knutson (40) satt på benken.

Sistnevnte fikk også med seg de siste minuttene av kampen.

Meland hadde før sesongen sagt seg villig til å vaere Amazon-hjelper ved behov. Ingen av de andre fire veteranene nevnt ovenfor var i Amazon-stallen da 2016-sesongen startet.

– Den erfaringen vi har fått inn har gitt oss et løft, og den er også viktig for de unge jentene våre på trening og i kamp, sa den skotske Amazon-treneren.

Marit Fiane Grødum var klar på at det er gøy å bidra når Amazon nå trenger hjelp i nedrykkssu­mpen.

– Det er morsomt å se at folk vil at klubben skal bli i 1. divisjon og at så mange hjelper til. Det betyr mye å ha et lag i toppen for Sørlandet, spesielt for unge spillere fra Arendal og Grimstad, sa Fiane Grødum om situasjone­n Amazon Grimstad nå befinner seg i.

Uavgjort holder

I bortekampe­n mot Fortuna trener Amazon minst ett poeng for å unngå klubbens andre nedrykk på rad. Til nå har de reddet håpet takket vaere flere spillere som var med i glansdagen­e, men mot Fortuna er midtstoppe­r-kjempen Fiane Grødum borte.

– Jeg skal til Spania da. Jeg hadde jo ikke regnet med fotballen, men jeg regner med de klarer dette, sier hun før klubbens avgjørende skjebnekam­p.

– Det blir alt eller ingenting, men jeg mener vi mer enn kapable til å ta med oss et godt resultat derfra, mener trener Loftus.

«Den neste kampen må vinnes. Vi må kjøre på fra start der»

 ??  ?? HOPPENDE GLAD: Kristine Meland (nummer 26) og resten av Amazon-jentene jublet vilt da midtbanesp­illeren satte inn 1-0-målet for Amazon mot Åsane i går.
HOPPENDE GLAD: Kristine Meland (nummer 26) og resten av Amazon-jentene jublet vilt da midtbanesp­illeren satte inn 1-0-målet for Amazon mot Åsane i går.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway