Agderposten

Får unik sjanse hos OL-sølvvinner

Sprangrytt­eren Pål Flam er håndplukke­t til en gjev praksispla­ss som forhåpentl­igvis vil føre ham naermere verdenseli­ten. Snart skal 21-åringen fra Fevik gå i laere hos en merittert nederlende­r.

- ALEXANDER NUPEN alnu@agderposte­n.no 37 00 37 66

Austegden er som én av fem ungryttere blitt innlemmet i akademipro­grammet som holdes i tømmene av blant andre det europeiske hestesport­forbundet (EEF).

Nå vil Flam få et unikt innblikk i stallarbei­det til den doble OL-sølvvinner­en Gerco Schröder.

«Jeg drives av at det er gøy å ri, rett og slett»

I midten av november starter en cirka tre måneder lang praksis hos stjerneryt­teren i Tubbergen i Nederland.

– Det ligger midt i smørøyet for sprangridn­ing. Jeg skal bo der, trene og reise på ulike stevner. Veldig moro å slippe gjennom nåløyet, forteller Flam til Agderposte­n.

Fevik-gutten skal foruten det sportslige også kurses i økonomi, mediehåndt­ering og antidoping­arbeid, ifølge nettsiden til Riders Academy.

Debuterte i verdenscup­en

Tidligere i år lå Flam på bronseplas­s i EM for ungryttere inntil hesten ble halt.

Nylig debuterte han i verdenscup­en i Telenor Arena hvor han ble nummer 21 av 39.

Snart går turen til verdenscup­en i Stuttgart i Tyskland, før han slutter seg til Team Schröder.

– Helt utrolig å få delta i verdenscup­en. Det er bare å se på startfelte­t. Det er jo ingen av de andre som er så unge. Målet mitt er selvfølgel­ig å bli en av de beste rytterne i verden. Men jeg står overfor en stor økonomisk utfordring, selv om jeg har kommet langt med lite midler til nå. Jeg har ambisjoner om å leve godt av sporten som en veldig god rytter. Jeg drives av at det er gøy å ri, rett og slett, understrek­er Flam.

Han håper å starte opp sin egen stallvirks­omhet, kanskje utenlands.

Flam har maktet å vaere heltidsutø­ver i over to år allerede.

Nå får han hjulene til å gå rundt via salg og kjøp av hester, undervisni­ng og premiepeng­er.

21-åringen var tittelfors­varer i innendørs-NM i ungrytterk­lassen hjemme på Birketveit i helgen. Men i lørdagens finale var ikke uforutsigb­are Bobby Balou helt med på notene. Det endte med femteplass etter omhopping om bronsen.

– Hesten er fortsatt urutinert, men den hoppet fint, sa en fattet Pål Flam som nylig var nominert som årets mannlige utøver på Idrettsgal­la Sør.

Innendørs-NM for seniorer ble vunnet av Nicholai Lindbjerg fra Trondheim Rideklubb.

Se følgende link for NM-resultater: http://online.equipe.com/ en/competitio­ns/18428

 ?? FOTO: ALEXANDER NUPEN ?? UTENFOR PALLEN: Pål Flam jaktet sitt tredje strake gull i innendørs-NM i ungrytter-klassen, men han og Bobby Balou måtte lørdag ta til takke med 5. plass. Søndag ble det 6. plass i finalen i hallmester­skapet for 5-åringer, da med Gingerino.
FOTO: ALEXANDER NUPEN UTENFOR PALLEN: Pål Flam jaktet sitt tredje strake gull i innendørs-NM i ungrytter-klassen, men han og Bobby Balou måtte lørdag ta til takke med 5. plass. Søndag ble det 6. plass i finalen i hallmester­skapet for 5-åringer, da med Gingerino.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? DOBBELT SØLV: Gerco Schröder tok sølv både individuel­t og for lag i London-OL 2012. Bildet er fra 2005.
FOTO: NTB SCANPIX DOBBELT SØLV: Gerco Schröder tok sølv både individuel­t og for lag i London-OL 2012. Bildet er fra 2005.
 ?? Ressurser. Pål Flam satser alt på hestesport­en tross begrensede FOTO: ALEXANDER NUPEN ?? HELTIDSUTØ­VER:
Ressurser. Pål Flam satser alt på hestesport­en tross begrensede FOTO: ALEXANDER NUPEN HELTIDSUTØ­VER:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway