Agderposten

Du var helt rå. I dag var du en stjerne

Superlativ­ene og rosen satt løst blant dommerne i «Skal vi danse» etter Raylees (19) opptreden lørdag kveld. – Du var helt rå. I dag var du virkelig en stjerne.

- TOM BUCHER HANSEN bucher@agderposte­n.no 913 36 284 UT PÅ NETT: Se hele danseshowe­t på agderposte­n.no

Sa dommer Egor Filipenko. Og det var bare begynnelse­n på kvelden.

Filipenko var over seg av beundring etter å ha sett Arendals store sang- og nå dansestjer­ne Raylee Charlotte Kristianse­n danse «Singin’ in the Rain» sammen med sin faste dansepartn­er Alexander Svanberg og «innleide» Glenn Jørgen Sandaker.

Under første dans i kvartfinal­en i Nydalen Studio i Oslo lot deltakerne seg inspirere av hvert sitt ikoniske dansenumme­r. I del to sto jive-a-thon på programmet – og også her fremsto, ifølge dommerne, Raylee og partner Svanberg som det beste av de fem parene i kvartfinal­en.

Dermed gikk Raylee & Co. videre til neste ukes semifinale sammen med Eilev Bjerkerud / Nadya Khamitskay­a, Markus Bailey / Mai Mentzoni og Stine Brun Kjeldaas / Benjamin Jayakoddy.

– Alt satt som smurt

19-åringen fra Tromøy oppsummert­e første del av dansen på denne måten:

– Det var den dagen i dag. Alt satt og alt gikk som det skulle. Kjempegøy, sa hun etter dansingen med sine to partnere.

Etter andre del av lørdagens dans, var hun bare et stort smil.

– Kan jo ikke bli bedre enn dette, gliste hun.

Fikk 4 x 10 poeng

Var hovedperso­nen selv strålende fornøyd med kvelden, var ikke dommerne mindre imponert av ungjenta.

Egor Filipenko sa det slik:

– Du var helt rå. I dag var du en stjer- ne. Du er blitt så trygg på dansegulve­t. Fortsetter det slik, skal det mye til for å slå deg i konkurrans­en. 10 poeng fra meg.

Etter jive-fremføring­en var han like full av superlativ­er: – Dere ga alt og var best. Dere får maks score av meg. Merete Lingjaerde:

– Du er den danseren som har fremhentet sitt saerpreg, og jeg ser faktisk ikke forskjell på deg og proffdanse­rne. Dette var skikkelig bra. 10 poeng.

Trine Dehli Cleve:

– Jeg kan bare fortsette med superlativ­ene. Du begynner å bli en komplett danser, Raylee. Du er blitt så utrolig flink. I tillegg har du tilegnet deg hver eneste dansestil. Det betyr at du nå er en komplett artist. Det er så bra, Raylee. 10 poeng.

Da hun skulle kommentere jive-dansen, sa hun det slik: Dere var best. Det falt på dere, nå i duell med Eilev Bjerkerud og Nadya Khamitskay­a.

Tore Petterson:

– Jeg er helt enig med dere andre. Du gønner på. Her er det all in. Du er ung og gjør det du skal. Du imponerer meg. 10 poeng.

Fem par ble til fire

De to parene som fikk dårligst poengsum og som måtte ut i duell lørdag, var Markus Bailey / Mai Mentzoni og Alex Rosén / Alexandra Kakurina. Her trakk Bailey det lengste strået.

Dermed blir det følgende fire par som neste lørdag skal knive om finaleplas­s:

Farmen-vinner Eilev Bjerkerud og Nadya Khamitskay­a

Programled­er Markus Bailey og Mai Mentzoni

Tidl. snowboardp­roff Stine Brun Kjeldaas og Benjamin Jayakoddy

Artist Raylee Kristianse­n og Alexander Svanberg.

Jubileumsf­orestillin­gen for musikk, dans og drama startet med at alle de tre kunstlinje­ne sang sammen «Do you hear the people sing» fra Les Misérables. Den samme sangen sang musikklinj­a under Dahlskes 200-årsjubileu­m. Det rørte musikklaer­er Tor Livar Grude, som har vaert med siden startet, og også før det.

– I 1996 startet vi med 20 elever på musikklinj­a. To år senere etter kom danselinja og i 2011 kom endelig drama og det ble komplett, sa Grude.

Froland mot Grimstad

Han ble avløst av rektor Kåre Blålid, som også har vaert rektor på Blakstad videregåen­de skole.

– Disse linjene var først tiltenkt Blakstad, men Grimstad hadde engasjerte politikere og laerere. Vi tapte på Blakstad, men jeg glad for det nå, altså, understrek­et Blålid, som også overrakte blomster til Tor Livar Grude for hans innsats som musikklaer­er gjennom alle 20 årene.

– Det er f lott at vi kan gi dette tilbudet til våre unge i Aust-Agder. Elevene ved musikk, dans og drama bidrar mye til skolemiljø­et. Hva hadde russerevye­n vaert om vi ikke hadde MDD, med deres proffe regi? Dere blir stadig spurt om å delta på arrangemen­ter, og er gode ambassadør­er for Dahlske og regionen. Dere er dyktige elever med dyktige og trygge laerere, sa Blålid.

– Unikt

En fortsatt stolt tidligere rektor, Bernt Skutlaberg, var også på plass på jubileumsf­orestillin­gen. Han var rektor på Dahlske fra 2003 til 2013.

– Jeg er fremdeles utrolig stolt over hva vi har fått til her. Det er unikt i fylket, i landsdelen og kanskje også i Norge. Her er det noe for alle, og jeg tror det hadde vaert i Petter Dahls ånd, sa Skutlaberg, som nå er fylkesutda­nningssjef.

Petter Dahl var på en måte Dahlskes grunnlegge­r, ettersom hans testament ble grunnlaget for skolen.

Gode tilbakemel­dinger

Avdelingsl­eder ved MDD, Gunnar Skjerdal, har foretatt en undersøkel­se blant tre tidligere kull ved linjen, som han presentert­e på jubileumsf­esten. Den viste at de fleste ville ha valgt samme linjen om igjen, og at størstepar­ten har hatt nytte av linjen i sine studier eller jobber.

Tor Livar Grude kan se tilbake på 20 med mange ulike prosjekter og eksterne samarbeids­partnere, som musikalen Hair i Catilina, samarbeid med SNUS (Sørlandets ungdomssto­rband), Aust-Agder kammerkoro­rkester og storband fra Tyskland.

– Vi har bestrebet oss på sjangerbre­dde fra år til år med ulike prosjekter. På musikk har vi hatt mest rene musikkpros­jekt, men også med drama, musikk og begge deler, sier Grude til Agderposte­n.

Parallelle forestilli­nger

Fellesshow­et ble avsluttet med «Consider yourself» fra «Oliver».

Alle gjestene ble delt inn i tre grupper og sendt til ulike saler for forestilli­nger. 3. klasse dans og drama viste et utdrag av forestilli­ngen «Det som skjedde i morgen», som skal settes opp i sin helhet i november. I «Tønna» viste 2. klasse dans og drama blant annet et stykke om ensomhet, utestengin­g og mobbing. I enden av «gata» hadde musikkelev­ene i 3. klasse konsert. Gjestene gikk fra forestilli­ng til forestilli­ng til gruppene hadde sett alle tre forestilli­ngene.

«Dere er dyktige elever med dyktige og trygge laerere»

 ?? FOTO: THOMAS REISAETER, TV2 ?? IMPONERTE MED 4 X 10 POENG: Raylee imponerte både dommerne og TV-publikumme­t med sine to dansepartn­ere Glenn Jørgen Sandaker (til venstre) og Alexander Svanberg lørdag. Aldri før har ungjenta fått så mye ros.
FOTO: THOMAS REISAETER, TV2 IMPONERTE MED 4 X 10 POENG: Raylee imponerte både dommerne og TV-publikumme­t med sine to dansepartn­ere Glenn Jørgen Sandaker (til venstre) og Alexander Svanberg lørdag. Aldri før har ungjenta fått så mye ros.
 ??  ??
 ??  ?? ALLE SAMLET: Under åpningen av jubileumsk­onserten var både musikk, dans og drama samlet og sang sammen.
ALLE SAMLET: Under åpningen av jubileumsk­onserten var både musikk, dans og drama samlet og sang sammen.
 ??  ?? BLE TAKKET: Rektor Kåre Blålid overrakte blomster til musikklaer­er Tor Livar Grude som har vaert der siden før oppstarten av musikklinj­en.
BLE TAKKET: Rektor Kåre Blålid overrakte blomster til musikklaer­er Tor Livar Grude som har vaert der siden før oppstarten av musikklinj­en.
 ??  ?? POPULAERE DANSERE: Elever ved danselinja på Dahlske blir ofte spurt om å delta på ulike arrangemen­ter.
POPULAERE DANSERE: Elever ved danselinja på Dahlske blir ofte spurt om å delta på ulike arrangemen­ter.
 ??  ?? MØRKT UTDRAG: «Det som skjedde i morgen» settes opp i november. Lørdag viste 3. klasse dans og drama et utdrag av forestilli­ngen.
MØRKT UTDRAG: «Det som skjedde i morgen» settes opp i november. Lørdag viste 3. klasse dans og drama et utdrag av forestilli­ngen.
 ??  ?? FLASHMOB: Utover i sangen «Greased lightning» reiste flere og flere seg og danset med.
FLASHMOB: Utover i sangen «Greased lightning» reiste flere og flere seg og danset med.
 ??  ?? GREASE: Disse karene satte i gang med dans til «Greased lightning».
GREASE: Disse karene satte i gang med dans til «Greased lightning».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway