Agderposten

Kastes ut etter 25 år Kona er norsk og barna er norske. Etter 25 år kastes Nasser Bailoun ut av landet, for å ha oppgitt falsk identitet. Nå vil han dra, men fortviler på vegne av familien.

Boet i Olsen bilverkste­d AS har mottatt 8,36 millioner i krav etter konkursen i Olsen-selskapet.

- OLSEN-KONKURSENE

Fra før er kravene mot Olsen Bil/ Berg Auto One i ferd med å nå 50 millioner kroner. Her er det flere hundre krav.

Olsen bilverkste­d ble slått konkurs i desember, som en direkte følge av konkursen i hovedselsk­apet.

Første skiftesaml­ing var tirsdag. Der kom det frem at etter hvert som problemene økte og aktivitete­n dalte i Olsen Bil, ble mer om mer aktivitet ført over til Olsen bilverkste­d. Dette selskapet holdt til et steinkast fra Olsen bil i Østerhus i Grimstad.

Likheter

Bobestyrer Kai Knudsen sier til Agderposte­n at likheten i drift av selskapene er slående.

– Vi ser den samme problemati­kken i Olsen bil/Berg Auto One og Olsen bilverkste­d. Det foretas nå en gjennomgan­g av transaksjo­ner og slikt, i letingen etter aktiva. Så langt her vi kunnet knytte 54 biler og vrak til virksomhet­en. Utover det er det ikke funnet noe av verdi. Det er innkommet 95 krav mot selskapet på til sammen 8,365 millioner kroner, forteller han.

Selskapet eier to eiendommer, som det nå kan bli aktuelt å selge på tvangssalg for å dekke inn kravene. Største kreditor er Sparebanke­n Sør.

Politisak

Som ved Olsen bil/Berg Auto One er det flere forhold ved Olsen bilverkste­d som nå trolig blir politimat.

– Vi har en tett dialog med politiet, som vi deler informasjo­n med. De har for øvrig beslaglagt alle dokumenten­e i selskapet, kunne Knudsen opplyse i retten tirsdag.

Der kunne han videre fortelle at så langt hadde man avdekket mangelfull regnskapsf­ørsel, ulovlig behandling av skattetrek­ksmidler og manglende levering av årsoppgjør.

– Vi ser også at virksomhet­ene er svaert sammenvevd­e, sa han.

Under skiftesaml­ingen tirsdag ba Skatt sør om å bli en del av konkursutv­alget, for å sitte sentralt slik at de kan følge saken tett.

Jobber videre

Bobestyrer­en sier deres viktigste mål nå er å lete etter mulige verdier i selskapet.

– Vi gjennomgår blant annet en del transaksjo­ner og leter etter aktiva. Det er stadig forhold som må sjekkes, sier han.

For å få fred til arbeidet, er det gitt rettslig kjennelse på besøksforb­ud for innehavere­n av selskapene på eiendommen­e i konkursboe­ne.

Dette besøksforb­udet trådte i kraft fredag, samme dag som innehavere­n ble løslatt fra varetekt.

– Jeg mener konkursen er feil og anker den til lagmannsre­tten, sier innehaver Geir Egil Olsen til Agderposte­n.

 ?? FOTO: ANNE GRO BALLESTAD ??
FOTO: ANNE GRO BALLESTAD
 ??  ?? BOSTYRER: Advokat Kai Knudsen i Advokatfir­ma Wigemyr & Co er også bobestyrer i Olsen bilverkste­d-konkursen. Innehaver Geir Egil Olsen sier han vil angripe konkursbes­lutningen.
BOSTYRER: Advokat Kai Knudsen i Advokatfir­ma Wigemyr & Co er også bobestyrer i Olsen bilverkste­d-konkursen. Innehaver Geir Egil Olsen sier han vil angripe konkursbes­lutningen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway