Agderposten

Forsøkte å komme til forsoning

Frps fylkesstyr­e jobbet seg sakte frem mot forsoning og bilegging av eksklusjon­er og harde ord.

- FRP-BRÅKET

Hele 18 eksklusjon­s-saker lå på bordet. Fylkesstyr­et prøvde å unngå harde ord på det spesielle møtet.

– Vi jobber konstrukti­vt og målrettet, vi i fylkesstyr­et er veldig innstilt på å forsone partene og legge dette bak oss, sa fylkeslede­r Peter André Bush i en kort pause under det helt spesielle fylkesstyr­emøtet tirsdag kveld.

Da var klokken passert 20.30, og i møtet som ble satt klokken 18.00, hadde man da rukket å behandle kun tre av de 18 eksklusjon­ssakene.

Men det var tydelig at alvoret i situasjone­n hadde gått inn for fullt blant møtedeltak­erne, hvor det både var Åshild- og Ingebjørg-tilhengere, og hvor Åshild Bruun-Gundersen selv også møtte.

– Vi går nøye gjennom de argumenten­e som de har levert, og vi har en god tone på dette, fortalte fylkeslede­ren.

– Kan det ende med at det ikke blir noen eksklusjon­er?

– Ja, det kan det absolutt, forsikret Busch.

Mulig ingen reaksjoner

Da Agderposte­n gikk i trykken, var det ingen avklaring på utfallet, men alt tydet på at fylkesstyr­et i løpet kvelden ville lande på få – eller ingen reaksjoner mot de mange, innbefatte­t flere av dem i møtet, som var foreslått ekskludert.

En uke etter forrige runde hvor to Frp-ere ble ekskludert fra Aust-Agder Frp, nemlig leder i fylkets største lokallag, Bjørnar Solvei i Arendal, og Ingart Blikra, menig medlem fra Hisøy, var det duket for en ny runde.

Denne kvelden vara 18 medlemmer foreslått ekskludert; åtte av dem er såkalte Åshild-tilhengere, blant annet politisk nestleder i Aust-Agder Frp, Chim A. Kjølner, samt seks medlemmer i lokallaget i Froland. tatt for seg, hvor argumenten­e blir gjennomgåt­t.

Bakgrunnen for eksklusjon­skravet skal vaere uttalelser disse har kommet med i sosiale medi- er og på sms i etterkant av den opprivende striden om sammenslåi­ng av Agder-fylkene og om hvem som skal toppe lista til høstens stortingsv­alg.

Ville trekke seg

I forrige uke lanserte sittende stortingsr­epresentan­t Ingebjørg Godskesen at hun og foreløpig nominerte stortingsr­epresentan­t, Åshild Bruun-Gundersen, skulle trekke seg for å skape ro.

Fpr har vaert delt i to siden det ble kjent at Bruun-Gundersen var foreslått som førstekand­idat på stortingsl­isten av valgkomite­en.

 ??  ??
 ??  ?? PÅ HVER SIN SIDE: Åshild Bruun-Gundersen og Odd Gunnar Tveit er på hver sin side i striden. Magnus Stø Kittelsen er også på møtet.
PÅ HVER SIN SIDE: Åshild Bruun-Gundersen og Odd Gunnar Tveit er på hver sin side i striden. Magnus Stø Kittelsen er også på møtet.
 ??  ?? MYE Å SNAKKE OM: Fylkeslede­r Peter André Busch og, Åshild BruunGunde­rsen hadde en alvorlig prat før møtet ble satt.
MYE Å SNAKKE OM: Fylkeslede­r Peter André Busch og, Åshild BruunGunde­rsen hadde en alvorlig prat før møtet ble satt.
 ??  ?? SMILTE TROSS ALT: Edward Terjesen møtte som varamedlem og var blant de eksklusjon­struede, Mariann B. Slettene til høyre.
SMILTE TROSS ALT: Edward Terjesen møtte som varamedlem og var blant de eksklusjon­struede, Mariann B. Slettene til høyre.
 ??  ?? SPESIELT MØTE: Mariann Birgitte Slettene, Martin Konstali, Magnus Risdal, Silje Haugli, Peter André Busch, Åshild Bruun-G
SPESIELT MØTE: Mariann Birgitte Slettene, Martin Konstali, Magnus Risdal, Silje Haugli, Peter André Busch, Åshild Bruun-G

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway