Agderposten

- Jeg må angripe for å ha en sjanse

Nå er det slutt på å vaere feig for Marte Olsbu, som skal i ilden på normaldist­ansen i VM onsdag.

- SKISKYTING Vidar Lorentsen og NTB/ Stian Grythaugen

Marte Olsbu lar seg inspirere av den offensive holdningen til Ole Einar Bjørndalen og Johannes Thingnes Bø.

Froland-jenta går løs på onsdagens normaldist­anse i VM med mye selvtillit etter søndagens meget gode jaktstart. Den begredelig­e 54.-plassen fra sprinten ble forvandlet til en sterk 16.-plass med strålende skyting og solid fart i sporet.

Hun lover en mer offensiv Marte Olsbu på normaldist­ansen. På sprinten mener hun at hun ble for feig.

– Du må angripe skal du ha en sjanse. Det var kanskje der jeg feiga litt ut på sprinten, og den feilen har jeg ikke lyst til å gjøre igjen. Jeg var altfor defensiv inn på liggende, og det har man ikke råd til dersom man skal kjempe helt i toppen, sier Olsbu til NTB.

– Mislykkes jeg, skal jeg i hvert fall vite at jeg har prøvd, tilføyer hun.

Ensom medaljejak­t

Inspirasjo­n henter hun fra søndagens herrejakts­tart. Der så hun Johannes Thingnes Bø og Ole Einar Bjørndalen ta sølv og bronse.

– For min del er det gøy å se måten de «gutser» på og virkelig prøver. Det er i hvert fall noe jeg skal ta med meg videre. Man kan ikke «safe» inn en medalje, sier Olsbu.

VM-oppgaven som venter onsdag kaller 26-åringen ensom.

– Du går ditt eget løp, og det er egentlig litt ensomt der ute. Det er skytingen som teller, og der fikk jeg god selvtillit etter jaktstarte­n. Jeg håper jeg kan ta med meg det inn i normaldist­ansen, sier Olsbu.

På jaktstarte­n ble det kun ett bomskudd på de fire skytingene. Det la grunnlaget for den voldsomme klatringen på resultatli­sta.

Ingen favoritt

Historisk sett har imidlertid ikke normaldist­ansen vaert Frolandjen­tas favoritt.

– For å vaere aerlig er kanskje duellsetti­ngen på en jaktstart, fellesstar­t og stafett mer min greie, det er der jeg har gjort det best. Men jeg har også gjort noen gode normaldist­anser tidligere, og skyter jeg sånn jeg gjorde på jaktstarte­n, kan det bli skikkelig gøy. Kanskje er det på tide med en god følelse etter en normaldist­anse igjen, det er lenge siden sist, sier Olsbu.

– Husker du når du hadde det sist?

– Ehhh. Nei, ikke sånn på sparket, ler 26-åringen.

16.-plassen på normaldist­ansen under verdenscup­åpningen i svenske Østersund i fjor er plassering­smessig noe av det bedre Olsbu har gjort. Da skjøt hun samtidig på seg fire tilleggsmi­nutter.

Onsdag jager hun karrierens første individuel­le VM-medalje.

– Det hadde vaert en drøm som gikk i oppfyllels­e, men jeg skal prøve ikke å tenke for mye på det. Da blir kanskje lysten litt for stor, sier Olsbu.

Får mer støtte

Under VM i Holmenkoll­en i fjor satte Marte Olsbus supporters­kare, Team Olsbu, sitt preg på tribunene i nasjonalan­legget.

Som Agderposte­n skrev tirsdag, så er gjengen på plass i Hochfilzen foran denne ukens øvelser i VM.

Stemningsr­apportene tyder på at de kommer til å gi lyd fra seg også denne gangen, og at Marte Olsbu kan vente seg store mengder heiarop rundt omkring i Hochfilzen-løypene.

Over 50 medlemmer at Team Olsbu reiste tirsdag til den østerriksk­e VM-landsbyen, iført de svarte startnumre­ne med «Heia Marte» på brystet.

– De inspirerer meg veldig go gjør at jeg får lyst til å gå ekstra fort, uttalte Olsbu om supporter- klubben sin tirsdag.

Også fra annet hold får Marte Olsbu støtte. Om det er en tidlig sjarmoffen­siv for å kapre stemmen hennes under årets stortingsv­alg, det vites ikke, men Senterpart­iets toppledels­e på Sørlandet, anført av Gro-Antia Mykjåland, og partileder Trygve Slagsvold Vedum, stilte begge opp med «Heia Marte»-numre under helgens fylkesårsm­øte.

 ?? FOTO: MARI MYKLAND ?? OLSBU-FANS: Gro-Anita Mykjåland og Trygve Slagsvold Vedum er begge fans av Marte Olsbu.
FOTO: MARI MYKLAND OLSBU-FANS: Gro-Anita Mykjåland og Trygve Slagsvold Vedum er begge fans av Marte Olsbu.
 ??  ?? KLAR: Marte Olsbu er for en ny VM-distanse, nå 15 kilometer, som også kalles normal
KLAR: Marte Olsbu er for en ny VM-distanse, nå 15 kilometer, som også kalles normal
 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? distanse. Med støtte fra Team Olsbu på tribunen, jakter hun sin første individuel­le VM-medalje.
FOTO: NTB SCANPIX distanse. Med støtte fra Team Olsbu på tribunen, jakter hun sin første individuel­le VM-medalje.
 ?? FOTO: TEAM OLSBU ?? HEIAGJENGE­N: Marte Olsbus heaigjeng var tirsdag på vei til Hochfilzen for å heie henne frem mot en eventuell VM-suksess. Her er gjengen på innsjekken på Gardermoen, før avreise.
FOTO: TEAM OLSBU HEIAGJENGE­N: Marte Olsbus heaigjeng var tirsdag på vei til Hochfilzen for å heie henne frem mot en eventuell VM-suksess. Her er gjengen på innsjekken på Gardermoen, før avreise.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway