Agderposten

- Hverdagsmi­ddag er romantikk

Kjaerlighe­t er så mye mer enn å blomster og hjertesjok­olade på Valentinsd­agen, mener folk vi møtte på byen. Mammografi – Sette på middagen

- Liv Ekeberg liek@agderposte­n.no

– Jeg og kjaeresten min koser oss litt hver dag, vi, sier gatemusika­nt Magnus Storm når vi avbryter ham etter en fin versjon av Bruce Springstee­ns «The River».

I varmende solstråler stopper folk opp og tar seg tid til lengselsfu­lle ord og toner på Alle hjerters dag – men ikke mange vi møter har gjort noe spesielt romantisk denne dagen. – Jeg er jo snill med ham hver dag, men Valentines Day er veldig amerikansk og bare for at butikkene skal tjene mer penger, synes Ann-Cathrin Jensen.

Visste du at skikken med å gi gaver og oppmerksom­het på St. Valentine’s Day oppsto på slutten av 1500-tallet og kommer av at fuglene begynner å pare seg denne dagen, ifølge folketroen?

I Pollen finner vi anstendige måker på isen og to turtelduer som nyter sola og hverandre.

– Jeg husker godt at denne skikken kom til Norge på midten av 90-tallet, og hun missen, Ingeborg Sørensen, hun lagde Valentinsb­all og mye styr, sier Jan Thygesen, som ikke har noe forhold til Kjaerlighe­tens dag.

Men er Jan romantisk av og til, lurer vi?

– Jeg syns det er romantisk at han lager middag til meg hver dag, jeg, sier Olaug Thortveit og smiler mot kjaeresten gjennom drøyt sju år.

Vi møter to pappaer i permisjon med hver sin baby.

– Jeg skal sette på middagen i dag, hehe. Det mest romantiske jeg har gjort holder jeg jo her, sier Nils Christian Larsen med Pia (9 md.) på fanget.

– Nå var det jo nettopp morsdag, og det får holde, gliser Jai Raymond Johansen.

 ??  ?? HVERDAGSKJ­AERLIGHET: – Vi følger ikke noen tradisjon handelssta­nden har skapt for at vi skal kjøpe blomster og sjokolade til hverandre akkurat på Valentinsd­agen, sier Olaug Thortveit og Jan Thygesen på sin favorittka­fé.
HVERDAGSKJ­AERLIGHET: – Vi følger ikke noen tradisjon handelssta­nden har skapt for at vi skal kjøpe blomster og sjokolade til hverandre akkurat på Valentinsd­agen, sier Olaug Thortveit og Jan Thygesen på sin favorittka­fé.
 ??  ?? BABY LOVE: – Det mest romantiske jeg har gjort holder jeg her, sier f.v. Nils Christian med Pia (9 mnd.). Jai Raymond med Adam (7 mnd.).
BABY LOVE: – Det mest romantiske jeg har gjort holder jeg her, sier f.v. Nils Christian med Pia (9 mnd.). Jai Raymond med Adam (7 mnd.).
 ??  ?? ROSER: Blomster hører Valentinsd­agen til, og på Blomsterhj­ørnet hadde de strødd fortauet med roseblader og hengt opp hjerteform­ede ballonger.
ROSER: Blomster hører Valentinsd­agen til, og på Blomsterhj­ørnet hadde de strødd fortauet med roseblader og hengt opp hjerteform­ede ballonger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway