Agderposten

Siktede gratulerte avdøde med dagen

DREPT I NOVEMBER - FIKK HILSEN PÅ NETT AV SIKTET SØSTER MANDAG:

- ▶ ÅMLI-DRAPET Pål Yngve Berg, Jørund Flaa, Stein Larsen pyb@agderposte­n.no

En mann og en kvinne er siktet etter at en mann i går ble funnet død ved en gård i Åmli. Les alt om det politiet etterforsk­er som et drap i dagens avis.

Avdødes Facebook-profil ble sist oppdatert 15. november, og det politiet mener er et drap skal ha skjedd i løpet av ukene etterpå.

Politiet pågrep avdødes søster og hennes samboer tirsdag formiddag, etter at mannen lenge hadde vaert savnet. Begge er siktet for forsettlig drap.

Tror siktelsen blir endret

Kvinnen ble avhørt onsdag, og nekter ifølge sin forsvarer, advokat Ole J. Devold, straffskyl­d.

– Hun avga en lang og detaljert forklaring. Hun erkjenner ikke straffskyl­d for forsettlig drap. Jeg regner med at politiet på sikt vil endre siktelsen mot min klient, sier han.

Hvordan hennes samboer stiller seg til drapssikte­lsen, er foreløpig ikke kjent.

– Jeg har snakket med min klient, men det er for tidlig å gi noen kommentare­r nå, sier hans forsvarer, advokat Øyvind Aakerøy til Agderposte­n.

– Hvordan stiller din klient seg til siktelsen?

– Det er for tidlig å si noe om. Jeg har ingen ytterliger­e kommentare­r på dette tidspunkte­t, sier Aakerøy.

Politiet har så langt kommet med få detaljer om det de mener er et drap.

Agderposte­n får imidlertid opplyst at 45-åringen ble skutt. Det er ikke kjent hva slags våpen som er blitt brukt.

Politistas­jonssjef Jan Sverre Krogstad vil ikke kommentere opplysning­ene, og henviser til politiadvo­kat Vanja Bruvoll.

– Vi har ingen kommentare­r i forhold til det. Mannen er sendt til obduksjon. Den vil fastslå årsaken til at han døde, sier politiadvo­katen.

VG skriver onsdag at mannen skal ha blitt partert etter drapet. Levningene skal vaere gjemt rundt på eiendommen i Åmli.

Politiet har satt inn store ressurser i etterforsk­ningen, og saumfarer samboerpar­ets eiendom i Åmli etter spor.

Mannens identitet er ikke formelt fastslått, men alt tyder på at det er den 45 år gamle broren som politiet fant død tirsdag.

– Har funnet levninger

– Jeg vil ikke inn på kvinnen har forklart, eller komme inn på bakgrunnen for saken. Politiet har funnet levninger av avdøde, men

de har ikke gitt noen naermere beskrivels­e av hvor dette er funnet, sier Ole J. Devold.

Han forteller at kvinnen tar det tungt, både på grunn av den alvorlige siktelsen og tapet av broren.

– Det er en tragisk situasjon. Hun er selvfølgel­ig langt nede, men likevel fattet, sier han.

Politiet har i flere uker etterforsk­et en savnetsak.

– Basert på funn er det grunn til å tro at vi står overfor et drap, sa politistas­jonssjef i Arendal, Jan Sverre Krogstad, på en pressekonf­eranse på Arendal politistas­jon onsdag formiddag.

Mannen er ifølge Faedreland­svennen domfelt 36 ganger siden 1987, og møtte ikke opp til soning som avtalt nå i februar.

Ikke meldt savnet

– Det var ingen som meldte mannen savnet, og politiet fikk heller ikke kontakt med ham. Politiet gjorde i går, tirsdag, funn av en død person i Åmli som antas å vaere den savnede. Han er sendt til obduksjon og endelig ID vil vi ha i løpet av kort tid, fortsatte politistas­jonssjefen.

Politiet fortsetter med tekniske og taktiske undersøkel­ser på åstedet. Lokalt politi, felles etterforsk­ningsenhet og Kripos jobber med saken.

– Politiet ønsker tips. Dersom noen har opplysning­er i saken ber vi dem ta kontakt med politiet på telefon 02800, anmodet Jan Sverre Krogstad.

Med utgangspun­kt i åstedet i Åmli er det fra 14. februar og inntil videre innført flyforbud. Det innbefatte­r også dronebruk.

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? SPERRET AV: Politiet avsluttet sitt arbeid for kvelden onsdag, men eiendommen er fremdeles sperret av.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD SPERRET AV: Politiet avsluttet sitt arbeid for kvelden onsdag, men eiendommen er fremdeles sperret av.
 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? PRESSEKONF­ERANSE: Politistas­jonssjef Jan Sverre Krogstad og politiadvo­kat Vanja Bruvoll møtte mediene onsdag.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N PRESSEKONF­ERANSE: Politistas­jonssjef Jan Sverre Krogstad og politiadvo­kat Vanja Bruvoll møtte mediene onsdag.
 ?? FOTO: STEIN HARALD ØIGÅRD ?? STORE RESSURSER: Lokalt politi,, felles etterforsk­ningsenhet og Kripos samarbeide­r på det som trolig er et drapsåsted.
FOTO: STEIN HARALD ØIGÅRD STORE RESSURSER: Lokalt politi,, felles etterforsk­ningsenhet og Kripos samarbeide­r på det som trolig er et drapsåsted.
 ??  ?? GRAVD NED: Politiet leter med hunder etter flere levninger av den avdøde 45-åringen på gården på Simonstad i Åmli. Det ble slått full drapsalarm tirsdag.
GRAVD NED: Politiet leter med hunder etter flere levninger av den avdøde 45-åringen på gården på Simonstad i Åmli. Det ble slått full drapsalarm tirsdag.
 ??  ??
 ?? FOTO: STEIN HARALD ØIGÅRD ??
FOTO: STEIN HARALD ØIGÅRD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway