Agderposten

Silje vil åpne barnehage for hunder. – Her skal hundene få kos og tur

- ▶ Stein Harald Øigård stha@agderposte­n.no

Etter å ha hatt den samme, stilleståe­nde jobben i ti år, fikk Silje Peersen Bakken lyst til å gjøre noe helt annet. ▶ DYR

Spørsmålen­e var i begynnelse­n atskillig fler enn løsningene. –Hva kan jeg?

–Hva vil jeg?

–Studere eller søke jobber? –Jeg elsker jo hunder, så det føltes helt naturlig å forfølge den tanken, sier Silje Peersen Bakken.

Tanken på starte et slags daghjem for hunder begynte å ta form, og nå er Busters Lounge Hundebarne­hage klar for åpning om en uke.

– Dette skal vaere et alternativ til en vanlig kennel, sier hun. For mange kan det vaere vanskelig å forlate hunden sin i et bur på en kennel, men her får de vaere på pensjonat i stua, og på daghjem i et nyinnredet rom i kjelleren.

Pensjonat

På pensjonate­t vil det maks vaere to hunder, og det må vaere en forutsetni­ng at de går godt sammen. De blir jo gående her i stua akkurat som vår egen hund. – Om nettene får de sove på hvert sitt rom, sier Silje. Hvis magefølels­en sier at de ikke går sammen med de andre hundene, må de nok finne et annet sted.

Silje har hatt hund de siste elleve åra, og Molly er en ni måneder gammel blanding av samojed og border collie. En veldig aktiv hund, blid og glad.

Får pensjonaer­ene breie seg i sofaen?

–Jeg har ikke helt funnet ut av det selv, ennå, men det ser jo sånn ut. He he.

–Jeg skjønner jo at de syns det er koselig, sier Silje.

På pensjonate­t er det booket ganske mange i kalenderen allerede. Det har vaert god respons bare på ryktet, og det er mange som tar kontakt for å forhøre seg litt.

–Jeg har inntrykk av at det er en del som ikke vil at hunden skal stå i bur, sier hun.

Pensjonate­t vil koste 600 kroner pr. døgn, eller 3300 kroner for en uke.

Hundebarne­hage

Det vil også vaere et dagtilbud i tillegg til pensjonat. Her blir det mulig å ha full plass mandag til fredag, en dag i uka, eller bare «drop in» dersom et akutt behov melder seg. –Prismessig vil det nok vaere litt dyrere enn på ordinaer kennel. For full plass fra kl 7.30 til kl 16.30 blir prisen 4800 kroner pr. måned. For drop in vil det koste 500 kroner dagen. Da får hundene to turer hver dag med masse lek og kos, sier Silje.

Lufteturer

–Her kommer hundene til å få flere lufteturer hver dag, og det ser jeg frem til. Det kunne bli ganske stillesitt­ende i den gamle jobben som resepsjoni­st på et av byens hoteller,

 ??  ??
 ??  ?? HUNDEPENSJ­ONAT: Her skal det vaere trivelig for hundene å bo.
HUNDEPENSJ­ONAT: Her skal det vaere trivelig for hundene å bo.
 ??  ?? KOS OG LEK: Hundene skal ha det godt her.
KOS OG LEK: Hundene skal ha det godt her.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway