Agderposten

Nå blir det kaldt og vått

Vinterferi­e v a er et byr på kraftige vinder, fallende temperatur­er og regn som noen steder kan bli snø – men også sol.

- ▶ Inger Stavelin inger.stavelin@agderposte­n.no

Tirsdag kveld kom nedbøren innover Aust-Agder. Meteorolog Kristen Gislefoss anslår ti millimeter der det blir regn, og ti centimeter der den legger seg som snø.

Gislefoss tør ikke si hvor langt inn i landet eller hvor høyt opp grensa går for snø. Uansett gjør den som planlegger skiturer lurt i å kontakte skisteder og nettsteder for å få vite mer om skiforhold­ene. Temperatur­en er på vei nedover, og etter onsdag er det slutt på varmegrade­r om nettene ved kysten. Det blir bare noen få kuldegrade­r, og i langtidsva­rselet på Yr ser denne nye kuldeperio­den ut til å gå over i varmegrade­r døgnet rundt på søndag igjen ved kysten.

På Yr.no ser den fineste dagen ut til å bli fredag, da det meldes mye sol. Ellers blir det mye bygevaer og mye vind fra skiftende retninger gjennom hele perioden. Lørdag ligger det også an til å bli en del sol, før det tykner til igjen med mer nedbør lørdag kveld. Gislefoss har ikke snødybder for hånden, men regner med at Hovden og få andre steder kan ha nok snø til skiturer.

 ?? FOTO: SCANPIX ?? SLITER SKIENE: Det rådes til å Ikke gå ut med de beste langrennss­kiene. Illustrasj­onsbildet er fra barnas Holmenkoll­dag.
FOTO: SCANPIX SLITER SKIENE: Det rådes til å Ikke gå ut med de beste langrennss­kiene. Illustrasj­onsbildet er fra barnas Holmenkoll­dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway