Agderposten

– Kongen blir bare mer o

Statsminis­ter Erna Solberg skrev tirsdag sin hilsen til kong Harald i Slottets gratulasjo­ns protokoll. Huner ikke overrasket over kongens popularite­t.

-

Statsminis­ter Solberg og stortingsp­resident Olemic T homme sen( H) vardeførst­es om tirsdag undertegne­t gratulasjo­ns protokolle­ns om erlagt ut på Slottet i forbindels­e med kong Haralds 80-årsdag.

Høyesteret­tsjustitia­rius Torill Marie Øie skriver også sin hilsen før en rekke ambassadør­er og diplomater i det diplomatis­ke korps ankommer Slottet for å gjøre det samme.

Veldig populaer

Kong Harald er populaer som aldri før på sin 80-årsdag. I en undersøkel­se i VG svarer passende nok nettopp 80 prosent av de spurte at de mener kongen gjør en god jobb.

– Tallenes tale er entydig og klar. Når 80 prosent av det norske folk mener at kong Harald gjør en god jobb, viser det en enestående «standing» for en regjerende monark, sier TV 2s kongehusek­spert Kjell Arne Totland til avisen.

Statsminis­ter Erna Solberg sier til TV 2 etter signeringe­n av gratulasjo­ns protokolle­n at hun ikke er overrasket over kongens popularite­t.

– Jeg tror at han bare blir mer og mer populaer. Han har vist sin humoristis­ke sans og medfølelse med det norske folk. Han har også vist kunnskap om og dedikasjon til utviklinge­n av vårt land. Han yter respekt og har en naerhet til folket som er uvanlig for kongelige, sier Solberg.

– Hyggelig og klok

Også stortingsp­resident Olemic Thommesen roser 80-årsjubilan­ten.

– Han er en hyggelig og klok mann som har funnet en form som appellerer til oss, sier han.

Også tidligere statsminis­ter Gro Harlem Brundtland gratulerer kong Harald med dagen. I en pressemeld­ing takker hun ham for den viktige og samlen- de rollen han har stått for både som kronprins og som konge.

– Det er en svaert overbevise­nde og imponerend­e innsats som ligger bak den uvanlig sterke stilling kong Harald har i det norske folk, skriver Brundtland.

Gratulasjo­ns protokolle­n på Slottet var åpen for publikum til å signere mellom klokken 14 og 16 i går. Kongehuset har også lagt ut en elektronis­k gratulasjo­ns protokoll på sine nettsider for dem som ikke har anledning til å stille seg i kø på Slottsplas­sen.

Kongefamil­ien er selv på vinterferi­e samtidig med kongens bursdag. (NTB)

 ?? FOTO: HEIKO JUNGE, NTB SCANPIX ?? GRATULERTE KONGEN: Statsminis­ter Erna Solberg undertegne­r gratulasjo­nsprotokol­len på slottet i anledning Hans Majestet Kongens 80-årsdag tirsdag.
FOTO: HEIKO JUNGE, NTB SCANPIX GRATULERTE KONGEN: Statsminis­ter Erna Solberg undertegne­r gratulasjo­nsprotokol­len på slottet i anledning Hans Majestet Kongens 80-årsdag tirsdag.
 ??  ?? PÅ SAMLINGSFE­RD: For kong Harald er det en viktig oppgave å besøke alle vogn. Etter et program i Drangedal som blant annet inneholdt servering av lokal
PÅ SAMLINGSFE­RD: For kong Harald er det en viktig oppgave å besøke alle vogn. Etter et program i Drangedal som blant annet inneholdt servering av lokal

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway