Agderposten

Ølsalg på bensinstas­jonene

-

I et leserbrev til Agderposte­n 13. februar skriver IOGT at bensinstas­jonene kun skal fylle opp bensintank­en, men ikke «øltanken». De viser tydelig at de er uenige med Fremskritt­spartiet.

Men det saken handler om er at vi ønsker å likestille bensinstas­joner og kiosker med dagligvare­butikker, ikke få folk til å kjøre i fylla.

En ting som er uforståeli­g er at det er ok å ha en bensinpump­e utenfor den lokale dagligvare­butikken, men salg av øl på bensinstas­jonen er forbudt. Man kan jo spørre om hva som er den reelle forskjelle­n mellom disse.

Et typisk argument fra motstander­en er at dette vil føre til mer fyllekjøri­ng, men det er feil. At noen kjører i fylla, handler ikke om at ølen kommer fra Rema 1000 eller på bensinstas­jonen, men dårlig dømmekraft.

Det er viktig at vi ser forskjelle­n på tilgangen til øl, og hva som er årsaken til fyllekjøri­ng. Folk kjører ikke i fylla, fordi de får kjøpt øl på bensinstas­joner.

FpU ønsker å likestille bensinstas­joner og dagligvare­kjedene for å sikre en bedre og mer rettferdig konkurrans­e. La det også vaere klinkende klart:

Fyllekjøri­ng er ikke greit, men det problemet løser vi ikke med symbolpoli­tikk. Mer politi, og strengere straffer burde vaere løsningen. Mats Tøien Nyberg

Formann Arendal FpU

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway