Agderposten

Fem medaljer i mangekamp

Aust-Agders utøvere leverte en fenomenal innsats under UM og NM i mangekamp. To av dem kom hjem med gull.

-

I klasse jenter 15 år ble det gull og bronse på de to Otrajenten­e Emelia Tveitå og Unni Tveitå. Emelia hadde riktig prikket inn toppformen og med fire personlige rekorder i 5-kampen sikret hun seg seieren. Lakeri Ertzgaard, datter til europamest­er på 200 meter John Ertzgaard, lå bak Unni Tveitå før den avsluttend­e 600-meteren. Med en voldsom sluttspurt siste 150 meterne klarte hun å kare seg de nødvendige tre sekundene i sammendrag­et foran Unni.

Holdt unna

Unni på sin side løp ”for livet” for å sikre bronsemeda­ljen foran Erle Musum Lyng fra Verdal. Erle vantavslu tningsdist­anse n, men manglet tre sekunder på bronsemeda­ljen. Det var spesielt i kule at Otrajenten­e la grunnlaget for medaljene. Her var de mange meter foran konkurrent­ene. Med 12,53 meter på Emelia og 12.14 på Unni plasserte de begge seg på topp 3 på landets kulestatis­tikk. Emelia fikk 3172 poeng og Unni 2964 poeng.

Otra-suksessen fortsatte i klasse jenter 17 år. Lise Hornnes åpnet med pers på 60m hekk med 9,86 og fulgte opp med perser i kule og på 600 meter. Det var dramatikk allerede på startøvels­en for Emma de Haas fra Sturla. Hun tyvstartet to ganger og måtte dermed i henhold til reglene diskes fra øvelsen. Lise koblet et godtgrep om gullmedalj­en allerede etterhøyde­konkurrans­ens om endte på 1.52 m for henne.

I lengde er det alltid dramatikk i mangekamp. Det er jo bare tre forsøk i mangekamps­ammenheng og krevende å treffe satsplanke­n. Heller ikke Lise traff planken, men presterte like fullt 4,70 m med lang vei til planken. 2920 poeng holdt uansett til klar seier. Otra IL har i flere år drevet god rekruttvir­ksomhet og er nå også på full fart inn i toppen i norsk ungdomsfri­idrett.

Fortjent sølv

I juniorklas­sen gjennomfør­te Line Myrestøl Johansson fra Sørild en fenomenal mangekamp, helt uten svake punkter. Med en god start på 60m hekk slo hun an tonen med ny pers på 9,27. I kule ble det årsbeste med 9,73, mens hun oppnådde 1,63 i høyde og 5,00 i lengde. Foran den avsluttend­e 800-meteren lå hun på 3. plass bak Tone Brakedal fra Stord. Det var imidlertid bare 11 poeng og noen få tideler på 800m opp til sølvplasse­n. Med et sterkt løp på 2.35 min og en differanse på 10 sekunder til Tone etterlot hun ingen tvil om at hun fortjente sølvet med 3328 poeng.

Alexandra Haver, også hun fra Sørild, fikk en flott 5. plass med 3020 poeng. I kule var hun helt oppe på 2. plass med det fine resultatet 10,32 m.

I seniorklas­sen var det tresteghop­per Mai Brit Berge, Iveland som var Aust-Agders representa­nt. Med 3509 poeng ble det en flott sølvmedalj­e etter serien 9,13 på 60 m hekk, 1.60 i høyde, 9.22 i kule, 5.41 i lengde og 2,26,53 på 800 m. Hun har som mål å kvalifiser­e seg til EM-U23 i Polen i tresteg og synes å ligge godt i rute etter flere perser denne innendørss­esongen.

▶ Innsendt av Olav Magne Tveitå, Otra IL

 ?? FOTO: PRIVAT ?? SUKSESS I SANDNES: Lise Hornnes (t.v.), Emelia Tveitå, Unni Tveitå, Mai Britt Berge og Line Myrestøl Johansson med hver sin medalje fra UM og NM i mangekamp i Sandneshal­len. Lise og Emelia kunne smile ekstra for gull.
FOTO: PRIVAT SUKSESS I SANDNES: Lise Hornnes (t.v.), Emelia Tveitå, Unni Tveitå, Mai Britt Berge og Line Myrestøl Johansson med hver sin medalje fra UM og NM i mangekamp i Sandneshal­len. Lise og Emelia kunne smile ekstra for gull.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway