Agderposten

Svenskene håper på nytt m

OL-rekord i Sotsji i 2014 og VM-rekord i Falun i 2015. Svenskene håper Stina Nilsson og Charlotte Kalla kan innkassere nye medaljer i Lahti.

-

Både Nilsson og Kalla har vist storform den siste tiden, men den svenske landslagss­jefen Rikard Grip tror det blir tøft å toppe VM på hjemmebane for to år siden.

– Det er umulig for oss å si om vi kan slå det nå. Vi hadde et fan- tastisk mesterskap i Falun og fikk med oss mange medaljer. Vi hadde et par løpere som var i utrolig god form. Vi får se hvor langt det rekker denne gangen, sier Grip.

Stina Nilsson er helt klart Sveriges største individuel­le gullhåp i den innledende sprinten torsdag, mens Kalla har tatt medaljer i hvert eneste mesterskap siden 2009. Helgens løp i Otepää, hvor Nilsson vant sprinten og Kalla ble nummer to på 10-kilometere­n, tyder på at de to har formen i orden.

– Dessuten var det flere som gjorde årsbeste: Anna (Haag), Emma (Wikén) og Martin (Johansson). Det gir en trygghet i hele gruppen om at vi er på rett vei og at vi gjør bra ting, sier Grip.

– Men vi har ingen offisiell målsetting på hvormangem­edaljer vi skalta, fortsetter landslagss­jefen .(© NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway