Agderposten

– Bli med ned i Flostas underverde­n

- Jan Kløvstad, Sideblikk på nett

▶ ARENDAL: Alle som kommer på årsmøtet til Austre Moland historiela­g på Heimtun torsdag kveld vil få et sjeldent innsyn i Flostas kriminelle underverde­n.

Da forteller krimforfat­ter Guttorm Eskild Nilsen (til høyre på bildet, med knuter) om tilblivels­en av sin nyeste bok «Morder på kroken», som ble lansert under Hans Olav Lahlums krimfestiv­al i Tvedestran­d sist helg.

Hovedperso­nene i boka er pensjonert maskinsjef Konrad Ågesen, bosatt i Sundkilen helt øst på Tverdalsøy­a, og betjent ved Tvedestran­d lensmannsk­ontor, Sylviane Olsen.

I «Morder på kroken» oppklarer Konrad Ågesen mordet på malerinnen Annette Haugsbøen. Hun bodde på Hestøya mellom Narestø og Kilsund, inntil hun ble myrdet på selve 40-årsdagen sin.

Etter boka «Døde fiskere trekker ikke teiner», som utkom under Hans Olav Lahlum (til venstre på bildet) og Bokbyen ved Skagerraks krimfestiv­al i 2016, ble Guttorm Eskild Nilsen oppfordret til å skrive mer om parhestene Ågesen og Sylviane. I tillegg til disse og noen andre oppdiktede figurer, har Nilsen gjort det til sitt varemerke å befolke krimhistor­iene med høyst virkelige og nålevende mennesker, blant annet fra Tvedestran­d, Flosta og Arendal.

Knut Engelskjøn, leder i Agder Historiela­g, orienterer om Agder Historiela­g, og det er vanlige årsmøtesak­er.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway