Agderposten

Gir seg etter 20 år

Alf Olav Øye selger sine fire McDonalds restaurant­er.

-

10. juli 1997 åpnet McDonalds i lokalene til slakter Fredriksen på Torvet. Natten før hadde de ivrigste overnattet i sovepose for å vaere først i køen som talte over 100 nysgjerrig­e arendalitt­er som ville ha en smak av hva en av verdens mest kjente merkevarer kunne tilby.

– Fortsatt er åpningsdag­en i Arendal den tredje beste i McDonalds historie i Norge, forteller Øye, som kom ens aerend til Arendal for å starte opp McDonalds, etter ni måneders opplaering i drift av McDonalds restaurant­er.

I 2000 var han med på oppstarten av McDonalds Grimstad, som han ble eneeier av fra nyttår 2001.

Senere overtok han også å beg- ge McDonalds i Kristiansa­nd, i Markens og på Sørlandsse­nteret.

Gjøre noe annet etter 20 år

Etter 20 år kom altså tanken på at dersom han skal gjøre noe annet i sitt yrkesaktiv­e liv, så bør det skje nå.

Hans gode kollega fra Stavanger, Ronny Sigbjørnse­n har jobbet i McDonalds i over 25 år, og har de siste ti årene drevet fem restaurant­er i Stavanger og omegn.

Når han overtar om en snau måned, blir det ingen merkbare endringer for ansatte og kunder.

– Det er veldig betryggede å selge til en som kjenner McDonalds så godt og som vet hva han går til. Da vet jeg at de ansatte blir godt ivaretatt og at driften fortsetter som før, sier Øye.

Stor ungdomsarb­eidsplass

Etter 20 år i bransjen vil han saerlig huske mange gode ansatte som har stått på gjennom årene. Det er ikke få som har jobbet kortere eller lengre tid på McDonalds.

– Vi er nok en av de største ungdomsarb­eidsplasse­ne, og det vil jeg si, at med den arbeidsmor­alen de aller fleste ungdommer har, er jeg ikke bekymret.

Bortsett fra at april nok blir en feriemåned, har Sørlandets burgerkong­e ingen konkrete jobbplaner foreløpig, men noe ideer harhan.

– Har vaert en livsstil

– Det har vaert en livsstil, sier han om å drive en virksomhet som nå teller om lag 200 ansatte og for første gang passerte 100 millioner kroner i omsetning i fjor.

Og ja, han kommer til å stikke innom. Men neppe hver dag. Så dagsinntak­et på to burgere daglig, kan bli redusert.

 ?? FOTO: VIDAR FLØDE ?? RUNDER AV PÅ MCDONALDS: Alf Olav Øye gir seg etter 20 år med McDonalds, her fra 2010 da restaurant­en flyttet inn i nye lokaler.
FOTO: VIDAR FLØDE RUNDER AV PÅ MCDONALDS: Alf Olav Øye gir seg etter 20 år med McDonalds, her fra 2010 da restaurant­en flyttet inn i nye lokaler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway