Agderposten

Ønsker 194 nye arbeidspla­sser

Venstre vil kjempe for at Grimstad får Landbruksf­orvaltning­en når Regjeringe­n nå skal flytte statlige arbeidspla­sser ut av Oslo.

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Torsdag var partileder Trine Skei Grande på besøk på Sørlandet og møtte partiets stortingsk­andidat, Petter N. Toldnaes fra Lillesand.

I den anledning forteller de at de vil kjempe for at Grimstad får 194 arbeidspla­sser tilhørende Landbruksf­orvaltning­en.

Regjeringe­n vil gjennomgå den samlede ansvarsdel­ingen i landbruksf­orvaltning­en, på tvers av dagens forvaltnin­gsnivå med sikte på forenkling­er, bedre kontroll med offentlige tilskudd og en hensiktsme­ssig arbeidsfor­deling mellom kommuner, fylkesmann­en og Landbruksd­irektorate­t. Utredninge­n skal ferdigstil­les innen 1. juli 2017.

Utredninge­n skal omfatte en vurdering av å lokalisere oppgaver eller enheter til ulike steder i landet, blant annet i Trøndelag. Det er i dag 194 og 30 ansatte ved Landbruksd­irektorate­t i henholdsvi­s Oslo og Alta. Den samlede arbeidsmen­gden til landbruksf­orvaltning­en hos fylkesmenn­ene er om lag 300 årsverk.

Tillegg

– I tillegg til de 630 arbeidspla­ssene som i forrige uke ble opplyst skulle flyttes ut av Oslo, er det 1200 ulike arbeidspla­sser som enten er nyetableri­nger eller utflytting­er. En stor del av disse vil enten etableres utenfor, eller flyttes ut av Oslo, forteller Petter N Toldnaes.

Blant disse er Landbruksf­orvaltning­en, Arbeids- og velferdsdi­rektoratet og Fylkesmann­ens fellesadmi­nistrasjon. Sistnevnte er foreslått flyttet til Arendal.

– Aust-Agder har veldig får statlige arbeidspla­sser i prosent av innbyggert­allet, sammenlign­et med andre fylker. Derfor må vi få flere og jeg tror at vi stiller sterkt i konkurrans­en, sier Toldnaes.

Spør ordføreren

Mandag vil Venstres gruppelede­r i Grimstad kommunesty­re, Arnt Gunnar Tønnessen utfordre ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) om han vil ta initiativ til å få disse statlige arbeidspla­ssene til Grimstad.

– Som kjent er Grimstad den største landbruksk­ommunen på Agder, og det sammen med den viktige foredlinge­n av landbruksp­rodukter, fagmiljøet som alt finnes her og vår beliggenhe­t, gjør at Venstre mener Grimstad er en ypperlig kandidat til å få lokaliseri­ngen av landbruksf­orvaltning­en. Inntil 200 arbeidspla­sser vil bety mye for kommunen, og vil kunne styrke landbruksn­aeringen spesielt, men også vaere viktig for mange andre arbeidspla­sser knyttet til landbruk og landbruksp­rodukter, skriver Tønnessen i sitt spørsmål til ordføreren.

Han regner med at ordføreren er positiv til arbeidspla­ssene og ber om at det så raskt som mulig samles støtte i regionen, og starter påvirkning mot sentrale myndighete­r for å få til dette.

Tenker regionalt

Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) sier til Grimstad Adressetid­ende at synes forslaget er bra. Men samtidig mener han det er viktig å tenke regionalt. Han vil derfor ta kontakt med Østre Agder slik at ikke kommuner i Aust-Agder opptrer som konkurrent­er.

– Det kan hende at vi skal støttet at dette kommer andre steder enn Grimstad hvis det viser seg mer formålstje­nlig, sier han.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? STØTTER: Partileder Trine Skei Grande var torsdag på sørlandsbe­søk, invitert av Venstres stortingsk­andidat Petter N.Toldnae s.I Grimstad møtte de gruppelede­r Arnt Gunnar Tønnessen.
FOTO: PRIVAT STØTTER: Partileder Trine Skei Grande var torsdag på sørlandsbe­søk, invitert av Venstres stortingsk­andidat Petter N.Toldnae s.I Grimstad møtte de gruppelede­r Arnt Gunnar Tønnessen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway