Agderposten

- Hun sto opp med feil pote

Micherie troner på rullatoren – men i dag vil hun ikke på dommerbord­et. – Hun sto opp med feil pote og får bli på puta, sier rasekatt-dommeren.

- Liv Ekeberg liek@agderposte­n.no

Nedeneshal­len summer av tobeinte dyrevenner og rundt 180 firbeinte inni og utenfor bur pyntet med rosetter og silketøy.

Agderkatte­n er arrangør av den 40. og 41. internasjo­nale utstilling­en, og her får både ferskinger og veterankat­ter, huskatter og selskapska­tter vise seg fra sin beste side.

– Utstilling er sosialt, og det er gøy å gjøre noe sammen med dyrene våre, sier Bente Wollum fra Sandnes.

På armen hennes skjelver Aurora. Det er nok litt skummelt for henne, forklarer matmor.

– Har dere sju??!!

For å ikke havne i kategorien «kattegale» hender det at Bente og mannen Jarle Eikeland trekker fra noen når folk spør hvor mange katter de har.

– Hvis vi sier sannheten, er reaksjonen ofte: «Har dere sju???», så ja, det hender vi trekker fra en tre-fire av dem, røper Bente og smiler.

– De har jo alle hver sin personligh­et, og jeg blir alltid glad av å bli møtt av dem når jeg kommer fra jobb, forteller Jarle.

Her i Nedenes hallen er de imidlertid ikke unormale, for her er mange «kattegale» med stor pasjon for de pelskledde skjønnhete­ne sine.

Ulike kat(t) egorier

– Disse to hadde jeg med på verdensuts­tillingen i Wien i fjor. I år skal vi til Den Haag, forteller Idar Eriksen og ser mot buret der huskatten Rocky ligger på rygg og nyter potemassas­je fra ni måneder gamle Dina med pels som en leopard.

– De har blitt så gode venner. Da moren til Dina ikke hadde mer melk i pattene, begynte hun å kose på Rocky, sier Idar.

Kort- og langhåra, unge og gamle, pelsrike og nesten nakne katter – kategorien­e er mange, og denne helga ble rudt 180 katter bedømt lørdag og 160 søndag av dommere fra Sverige, Norge, Danmark, Tsjekkia og Østerrike.

 ??  ?? DREVEN DIVA: Utstilling­ens eldste deltaker, Turtlecat’s Micherie, er 14 år om en uke. – Hun sto opp med feil pote i dag og v diva.
DREVEN DIVA: Utstilling­ens eldste deltaker, Turtlecat’s Micherie, er 14 år om en uke. – Hun sto opp med feil pote i dag og v diva.
 ??  ?? GJENSYN: Oppdretter Kristin og datteren Karen Knudsen møter igjen Kelvin, ett år etter at han ble solgt til en familie i Kragerø.
GJENSYN: Oppdretter Kristin og datteren Karen Knudsen møter igjen Kelvin, ett år etter at han ble solgt til en familie i Kragerø.
 ??  ?? MASSASJE: Huskatten Rocky nyter at bengalkatt­en Dina (9 md.) masserer ham med potene som om hun leter etter morens patter.
MASSASJE: Huskatten Rocky nyter at bengalkatt­en Dina (9 md.) masserer ham med potene som om hun leter etter morens patter.
 ??  ?? STILL GOING STONG: Veteranen Spirit (13) trives på utstilling med matmor Marit Mersland.
STILL GOING STONG: Veteranen Spirit (13) trives på utstilling med matmor Marit Mersland.
 ??  ?? SLØR: Disse to har trukket seg inn i en del av buret der de får gjemme seg bak «sløret».
SLØR: Disse to har trukket seg inn i en del av buret der de får gjemme seg bak «sløret».
 ??  ?? ARRANGØR: Leder Tonje Christoffe­rsen i Agderkatte­n.
ARRANGØR: Leder Tonje Christoffe­rsen i Agderkatte­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway