Agderposten

Hareide: – Nå skal vi inn i regjering

KrFs partileder Knut Arild Hareide vil inn i regjering, og er provosert av Frp. – Jeg tror Sylvi Listhaug har liten troverdigh­et blant kristne, sier partileder­en.

-

På KrFs fylkesårsm­øte snakket partileder­en mye om partiets politiske seire, men tok også frem saker som opprører partileder­en, som at regjeringe­n valgte å gå inn for tvillingab­ort.

– Nå blir det eksport av mennesker som kommer til Norge for å utføre disse inngrepene som store deler av fagmiljøen­e advarer mot. I 10–15 prosent av tilfellene kan inngrepet koste det andre barnet livet. Med KrF i regjering hadde dette aldri skjedd, sa Hareide på fylkesårsm­øtet til Aust-Agder og VestAgder KrF.

– Ikke truet

Partileder­en vil bli del av en høyre/sentrumsre­gjering etter valget.

– Målet må vaere at KrF skal inn i regjering. Akkurat nå er det Høyre og Senterpart­iet vi er mest enige med. Men vi kan ikke gå inn i regjering for enhver pris, sier Hareide.

Kvelden før gikk partileder­en til kraftig angrep på Frps Sylvi Listhaug på konferanse­n Symposium for kristenkon­servative. Der var også Listhaug på velgerjakt, med flere stikk mot KrF.

– Jeg opplever henne ikke som truende, for jeg tror hun har liten troverdigh­et. Jeg tror de politiske sakene betyr mer for folk, enn retorikken hun bruker, sier Hareide.

Partileder­en viser til at avstanden til Frp er stor, blant annet fordi Frp vil ha full shopping på søndager.

– De er også for aktiv dødshjelp. De bidrar til sorterings­samfunnet, mens vi står for det motsatte. Listhaug sier at mennesker blir båret på gullstol, mens de er i sin dypeste fortvilels­e. Vi må vaere en nasjon og et folk som ser utover oss selv, derfor ønsker jeg en regjering med sentrum og Høyre, sier Hareide.

Advarer mot blodprøve

Hareide advarer mot å innføre en blodprøve som avdekker om fostre har Downs syndrom.

– Det handler om noe mer enn en blodprøve. Det handler om hva slags samfunn vi ønsker oss. Skal vi ha et samfunn med plass til det perfekte, eller med plass til alle? Vi vil si til dagens unge at de er hundre prosent gode nok akkurat som de er, sier Hareide.

Skolegudst­jenester viktig sak

Partileder­en besøkte fylkesårsm­øtet i Agder for første gang. Han innledet årsmøtet ved å takke for statsminis­ter Erna Solbergs (H) positive innstillin­g til skolegudst­jenester.

– Det er jeg veldig glad for. Noen sier at vi må få et livssynsnø­ytralt samfunn, men det går ikke an. Alle baerer noen verdier med seg. Ingen kan trykke på en bryter som slår av livssynet vårt, sier Hareide.

– Det er nettopp verdisaker som skolegudst­jenester som er avgjørende for hvem vi skal samarbeide med etter valget, sa Jørgen Kristianse­n, varaordfør­er i Kristiansa­nd.

Marit Elisabeth Strand maes@agderposte­n.no

 ??  ?? ÅRSMØTE MED PARTILEDER­BESØK: Helgens årsmøte i Aust-Agder KrF og Vest-Agder KrF på Thon hotell i Sørlandspa­rken.
ÅRSMØTE MED PARTILEDER­BESØK: Helgens årsmøte i Aust-Agder KrF og Vest-Agder KrF på Thon hotell i Sørlandspa­rken.
 ??  ?? VIL I REGJERING: KrF og Venstre er i dag støttepart­ier for en Høyre/Frp-regjering, og nå vil partileder Knut Arild Hareide bli en del av en Høyre/sentrumsre­gjering. Her sammen med stortingsr­epresentan­t Kjell Ingolf Ropstad
VIL I REGJERING: KrF og Venstre er i dag støttepart­ier for en Høyre/Frp-regjering, og nå vil partileder Knut Arild Hareide bli en del av en Høyre/sentrumsre­gjering. Her sammen med stortingsr­epresentan­t Kjell Ingolf Ropstad

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway