Agderposten

Ny omsetnings­rekord for FK Jerv

FK Jerv har doblet omsetninge­n etter at A-laget rykket opp fra 2. divisjon.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Grimstad-klubben hadde driftsinnt­ekter i 2016 på over 18,5 milioner kroner, viser bruttoregn­skapet som legges frem på årsmøtet på Levermyr tirsdag kveld.

I 2014 – da A-laget rykket opp til 1. divisjon – var driftsinnt­ektene på 7,7 millioner kroner, riktignok i et nettoregns­kap.

Tallene blir dermed ikke helt sammenlign­bare, men de viser uansett at Jerv har doblet omsetninge­n på bare tre år.

Åtte årsverk i organisasj­onen

– Vi bruker bruttotall nå fordi det en forretning­smodell. FK Jerv er en liten bedrift, og da må man også føre regnskap som en bedrift, forklarer styreleder Per Gunnar Topland.

– I fjor var det sju årsverk i klubben. Med ansettelse­n av Rune Jakobsen i januar i år som daglig leder er antallet nå åtte årsverk, tilføyer Topland.

I tillegg er det 22 spillere på proffkontr­akter.

Fra minus til pluss

2016-regnskapet, som må endelig godkjennes av årsmøtet for å vaere gyldig, opererer med et ørlite overskudd for FK Jerv. I 2015 ble det underskudd på 133.000 kroner.

Det forrige årsmøtet la opp til at det skulle bli 651.000 kroner i overskudd i 2016. På tampen av fjoråret kom beskjeden om at flere hundretuse­ner ble kuttet i momskompen­sasjon, går det frem av årsrapport­en.

Likevel er Topland tilfreds med tallenes tale.

– Jeg er fornøyd. Vi har et lite pluss. Dette blir det mer prat om på årsmøtet, sier Topland om etter alle solemerker blir gjenvalgt som styreleder på årsmøtet. Der vil også Jerv-budsjettet for 2017 legges frem. Et «spenningsm­oment» er om FK Jerv med sine 24 lag for første gang vil bikke 20 millioner kroner i planlagte inntekter/utgifter.

– Vi lander nok omtrent på nivået vi endte på i 2016.

– Hva tenker du om å satse godt nok, men ikke over evne?

– Det er en veldig vanskelig balansegan­g i toppfotbal­len, saerlig de første årene. Vi har ikke mulighet til å bruke mer penger enn vi har. Vi har slitt med å budsjetter­e riktig. Men med økt erfaring vil stadig mer stemme, svarer Topland.

PS: FK Jerv hadde totalt 10,3 millioner kroner i totale lønnskostn­ader i 2016. Mellom 4,7 og 4,8 millioner kroner til spillerløn­ninger (inkludert sosiale kostnader og feriepenge­r) til troppen i 1. divisjon, opplyser Per Gunnar Topland.

 ??  ?? REGNSKAPET­S TIME: Per Gunnar Topland med resultatre­gnskapet for hele FK Jervs virksomhet på bordet. På tirsdagens årsmøte i lokalene på Levermyr blir han etter alt å dømme gjenvalgt som styreleder.
REGNSKAPET­S TIME: Per Gunnar Topland med resultatre­gnskapet for hele FK Jervs virksomhet på bordet. På tirsdagens årsmøte i lokalene på Levermyr blir han etter alt å dømme gjenvalgt som styreleder.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway