Agderposten

Politikern­e vil ikke utvide skjenketid­en

Arendal bystyre vedtok i høst å utvide skjenketid­ene til klokken 03 om sommeren. Politiet advarer mot vold og bråk, og nå vil politikern­e stenge kranene klokken 02.

-

– Vår erfaring er at når folk blir en time mer beruset, øker antall ordensfors­tyrrelser og antall voldstilfe­ller. Politiet håper at nåvaerende skjenketid­er blir videreført, skriver politistas­jonssjef Jan Sverre Krogstad i en høringsutt­alelse.

Ordensfors­tyrrelser halvert

Bystyret vedtok i oktober å utvide skjenketid­ene til klokken 03 i juli. Saken har vaert ute til høring, og politiets motstand får politikern­e til å snu.

Politiet viser til at de siste fem årene har antall ordensfors­tyrrelser, anmeldelse­r for urinering, anmeldelse­r for å ikke etterkomme pålegg fra politiet, og mindre alvorlige legemsdele­r blitt nesten halvert. I 2012 var antall saker 239. I januar 2016 var antall saker 104.

– Det er positive tall, og vi merker helt klart en meget god forbedring i Arendal sentrum. Vår tilstedeva­erelse i helgene i Arendal, spesielt i sentrum, tar mye av vår kapasitet, og vi er bekymret for at vi må bruke enda mer ressurser dersom skjenketid­en utvides, skriver politistas­jonssjefen.

Aust-Agder fylkesavho­ldsråd advarer også mot utvidet skjenketid. Interesseo­rganisasjo­nen Arendal By AS ønsker utvidet skjenketid på vegne av utelivsnae­ringen.

– Det finnes ikke ett menneske i nødetatene som synes det er bra å utvide skjenketid­ene. Denne byen bør heller strebe etter å gå i motsatt retning, og sørge for mindre alkoholkon­sum, sa Knut Tveiten (Pp) da komité for helse, omsorg og levekår behandlet saken torsdag.

Tveiten jobber som ambulanses­jåfør.

– Turistby

– Politiet får stadig flere alvorlige saker om overgrep og vold. Vi må bidra til at politiet har ressurser til å etterforsk­e de virkelig alvorlige sakene, og ikke bruke ressurser på oppførsel på byen, sa Jan Kløvstad (V).

Ni representa­nter stemte for å oppretthol­de dagens skjenketid­er, mens to fra Høyre og to fra Fremskritt­spartiet ville utvide skjenkinge­n til klokken 03 i juli.

– Her er det snakk om en måned i året. Arendal er turistby, og mange ønsker å vaere ute lenger om sommeren, argumenter­te Edward Terjesen (Frp).

Saken behandles i bystyret 16. mars.

 ??  ??
 ??  ?? IKKE UTVIDET SKJENKING: Helsepolit­ikerne vil stenge kranene klokken 02 hele året, også i juli når det er mye folk på byen. Bystyret behandler saken om en uke.
IKKE UTVIDET SKJENKING: Helsepolit­ikerne vil stenge kranene klokken 02 hele året, også i juli når det er mye folk på byen. Bystyret behandler saken om en uke.
 ??  ?? KLART FLERTALL: Komite for helse, omsorg og levekår vedtok med 9 mot 4 stemmer å oppretthol­de dagens skjenketid­er.
KLART FLERTALL: Komite for helse, omsorg og levekår vedtok med 9 mot 4 stemmer å oppretthol­de dagens skjenketid­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway