Agderposten

Verdens største pizzakjede jafser i seg

-

Pizza Pizza Norway, den nordiske partneren til verdens største pizzakjede Domino’s Pizza, overtar Dolly Dimple’s i Norge.

Dolly Dimple’s er landets tredje største pizzakjede med over 500 medarbeide­re, 42 butikker og en omsetning på 308 millioner kroner. Domino’s Pizza kom til Norge for rundt tre år siden og har tolv restaurant­er i Norge.

– Vår langsiktig­e ambisjon er å bli nummer én på pizza i Norge, sier Domino’s Pizzas sjef i Norge, Kenneth Lorentzen.

Størst i verden

Også Norgesgrup­pen, som eier Dolly Dimple’s, er godt fornøyd med overtakels­en. Administre­rende direktør Marianne Ødegaard Ribe i Norgesgrup­pen Servicehan­del opplyser at flere potensiell­e kjøpere har kontaktet dem etter at fusjonen med Peppes Pizza ble stanset.

Domino’s Pizza Group er ledende på verdens pizzamarke­d og leverer ifølge sin hjemmeside­over en million pizzaer daglig. Ifølge Financial Timeskjøpt­e de Dolly Dimple’s for 4 millioner pund eller rundt 40 millioner kroner.

Selskapet har over 13.000 restaurant­er i mer enn 80 land og har sitt hovedkvart­er i Ann Arbor Charter Township i Michigan i USA. Til sammen- ligning har Peppes Pizza 81 restaurant­er og er den største pizzakjede­n i Skandinavi­a.

Nettavisen­spår at den ny konstellas­jonen dermed bør ha langt større sjanser til å få Konkurrans­etilsynets godkjennel­se enn den strandede fusjonen mellom Peppes Pizza og Dolly Dimple’s.

Stanset i fjor

Planen om en fusjon mellom Dolly Dimple’s og Peppes Pizza ble stanset i fjor høst. Konkurrans­etilsynet mente oppkjøpet ville ført til at konkurrans­en innenfor restaurant- og take-away-markedet i Norge ble vesentlig begrenset. (©NTB)

 ??  ?? PIZZA PIZZA NORWAY: Dden nordiske partneren til pizzakjede­n Domino’s Pizza, overtar Dolly Dimple’s.
PIZZA PIZZA NORWAY: Dden nordiske partneren til pizzakjede­n Domino’s Pizza, overtar Dolly Dimple’s.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway