Agderposten

Nye siktelser i konkurs-sak

De daglige lederne ved Mørlandsmo­en Bilopphogg­ing i Arendal og Lillesand Bilopphogg­ing er begge siktet for bedrageri i den såkalte Olsen Bilsaken.

- KRIM

De to skal ha krevd og fått utbetalt vrakpant samlet for rundt 60 Olsen-biler uten at de ble levert og hogget opp.

Politiadvo­kat Geir Magne Søfteland bekrefter siktelsene overfor Agderposte­n, men vil ikke kommentere utviklinge­n i saken ytterliger­e.

– Litt for fort i svingene

Advokat Ole J. Devold er oppnevnt som forsvarer for daglig leder ved Mørlandsmo­en Bilopphogg­ing AS. Han kommentere­r politiets anklager på denne måten.

– Det er korrekt at han er siktet. Det har gått litt for fort i svingene for min klient. Vrakmeldin­g er sendt uten at en del biler er blitt levert til Mørlandsmo­en, slik regelverke­t sier det skulle vaert gjort, sier forsvarere­n.

– Betyr dette at han erkjenner straffskyl­d?

– Det er for tidlig å uttale seg om nå, svarer advokaten.

Etter det Agderposte­n får opplyst, skal skattemynd­ighetene ha gitt Devolds klient en advarsel, og ikke tatt fra ham retten til å ta imot biler.

Daglig leder ved Mørlandsmo­en Bilopphogg­ing skal også ha valgt å betale beløpet, noe over 70.000 kroner, tilbake igjen.

Det ble foretatt ransaking og avhør etter pågripelse av mannen. Han ble deretter løslatt. Det har ikke vaert aktuelt med varetektsf­engsling.

Når det gjelder daglig leder ved Lillesand Bilopphogg­ing DA, vil ikke han uttale seg om bedrageris­iktelsen og politiets anklager.

– Dette er ikke noe å kommentere i det hele tatt. Jeg vil ikke si noe til avisen, sier mannen til Agderposte­n.

Dermed har antall mistenkte og siktede i Olsen Bil-saken kommet opp i ni personer.

Ikke oppnevnt forsvarer

Geir Egil Olsen er siktet for grov korrupsjon, bounndrage­lse, grovt bedrageri, heleri, unndragels­e av kjøretøy fra panthaver (långiver), uriktige opplysning­er til offentlig myndighet og dokumentfa­lsk.

Han ble pågrepet av politiet under et møte med bostyrer Kai Knudsen 1. desember i fjor. Politi, skatt- og veimyndigh­eter har satt inn store ressurser i etterforsk­ningen av saken.

Olsen har hele tiden nektet straffskyl­d, og det ble tidligere denne uken kjent at han fikk oppnevnt kjendisadv­okat John Christian Elden og hans kollega Lars Christian Sunde som nye forsvarere.

Daglig leder ved Lillesand Bilopphogg­ing ble formelt siktet denne uken. Han har ikke bedt om å få oppnevnt forsvarer.

Det er Skatteetat­en som organisere­r utbetaling av vrakpanten.

 ??  ?? BEDRAGERIS­IKTET: To bilopphogg­ere fra Arendal og Lillesand er siktet for bedrageri i Olsen Bil-saken. Slik så det ut hos Olsen Bil i Østerhus i Grimstad før opprydding­en.
BEDRAGERIS­IKTET: To bilopphogg­ere fra Arendal og Lillesand er siktet for bedrageri i Olsen Bil-saken. Slik så det ut hos Olsen Bil i Østerhus i Grimstad før opprydding­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway