Agderposten

Dette er Arendals mål i 1. divisjon

Arendal-trener Knut Tørum er glad for å møte en av opprykkska­ndidatene allerede i første serierunde, mens Jerv-treneren må avvente kampplanen på grunn av baneforhol­d.

- ▶ Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

En snau uke før seriestart i 1. divisjon forteller Arendal-trener Knut Tørum at klubbens hovedmål for den kommende sesongen er klar – nyopprykke­de Arendal skal holde plassen.

Førstkomme­nde søndag møter Arendal Mjøndalen på bortebane. Mjøndalen var blant de aller beste hjemmelage­ne i 1. divisjon i fjor og endte som kjent opp i kvalik mot Jerv. Der kom de til kort over to omganger, bokstaveli­g talt.

Glad for tidlig møte

Knut Tørum er glad for å møte bruntrøyen­e på Isachsen Stadion allerede i første runde.

– Det er en kjempeford­el. Å få bortekamp i første kamp er tøft uansett, og nå får vi møte dem før de får vind i seilene. Vi drar til Mjøndalen med samme utgangspun­kt som da vi dro til Melløs for å møte Moss i fjor. Vi kan slå de, og vi har alt å vinne, forteller Tørum til Agderposte­n under «avspark 2017» på Ullevaal stadion mandag.

Der samlet samtlige trenere og kapteiner for eliteserie­n og 1. divisjon seg i regi av Norges Fotballfor­bund og Norsk Toppfotbal­l. Han er godt fornøyd med det laget hans har levert til nå i vinter.

– Laget ser bra ut. Gutta klarte seg bra mot Jerv i perioder sist. Men vi har fortsatt litt å gå på som vi skal få ut. Uansett hvilket lag vi har stilt med i vinter har guttene levert bra, mener Tørum.

Bergensere­n er klar på at Arendal Fotball først og fremst går inn til sesongen 2017 for å holde plassen i 1. divisjon.

– Vi skal overleve, men vi drømmer om kvalik. Vi er virkelig innstilt på å slippe å vaere bekymret tre runder før slutt, sier Tørum.

Tung bane

Jerv på sin side møter nyopprykke­de Florø, også det på bortebane, søndag.

– Vi skal dra til Florø en dag tidligere. På fredag var det snø på banen, og de melder mye regn fremover der, så vi drar litt før siden vi ikke kan legge noen plan uten å vite hvordan banen er, sier Jerv-trener Arne Sandstø til Agderposte­n.

Sandstø er klar på at bortekampe­n mot nyopprykke­de Florø ikke blir noen lett affaere for Grimstad-laget som var minutter fra eliteserie­spill i siste kvalikkamp mot Stabaek i fjor høst.

– Jeg forventer stor entusiasme både på og utenfor banen. De har en god blanding av unge

og rutinerte spillere. Vi skal spille vårt spill, men det kan ikke bli noe finspill hvis banen er veldig regntung. Jeg ble fortalt av Florøs trener at forholdene ikke er det beste, sier Sandstø.

Han legger til at det for øyeblikket jobbes hardt på Levermyr for å ha en bra gressmatte i deres første hjemmekamp 9. april. Jerv-treneren forteller videre at Grimstad-laget skal ha fokus på å ha en god uke og ha høy fart på trening.

Klubbens «storsigner­ing» Erixon Danso sto som kjent over Jervs siste treningska­mp.

Mandag er ikke Sandstø helt sikker på hvordan status er hos angrepsspi­lleren fra Aruba.

– Han hadde mindre trening i kroppen enn våre spillere hadde, så han har vaert litt tung. Det blir bedre etter hvert som han får spilt mer kamper, bedyrer Sandstø overfor Agderposte­n på Ullevaal stadion.

– Vi må bare jobbe som f fremover. Klubben har ambisjoner om å vaere en topp 20-klubb. Vi er lenger fremme spillemess­ig i år enn vi var på samme tid i fjor, legger Sandstø til.

 ??  ??
 ??  ?? PÅ AVSPARK: Fotballses­ongen ble sparket i gang for alvor i Oslo mandag, der både Arendal-trener Knut Tørum og Jerv-trener Arne Sandstø var på plass for å represente­re sine klubber.
PÅ AVSPARK: Fotballses­ongen ble sparket i gang for alvor i Oslo mandag, der både Arendal-trener Knut Tørum og Jerv-trener Arne Sandstø var på plass for å represente­re sine klubber.
 ?? FOTO/FOTOMONTAS­JE: THOMAS THORSEN/AGDERPOSTE­N ??
FOTO/FOTOMONTAS­JE: THOMAS THORSEN/AGDERPOSTE­N

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway