Agderposten

Rådmannen som ikke forsto kritikken

-

«Rådmannen i Arendal kommune stiller seg fullstendi­g uforståend­e til kritikken om utilgjenge­lig og arrogant ledelse», står det å lese i Agderposte­n 12. mai. Kjaere Harald Danielsen, det er nettopp dette som er arroganse!

«Rådmannen registrert­e markeringe­n». Markeringe­n du sikter til var rett og slett et lite oppmøte fra noen av oss ansatte i helse- og omsorg slik at Agderposte­n kunne få en liten illustrasj­on til artikkelen om misnøyen hos de helseansat­te i kommunen når «arbeidsgiv­er» nå har tvunget oss inn i mindre gunstige arbeidstid­sordninger enn de fleste av oss har vaert med på før.

Når det kommer til dialog Danielsen, så handler dialog om kommunikas­jon mellom to eller flere parter, ikke som du legger det frem: «Vi gir veldig detaljert informasjo­n, gjentatte ganger». Dette er IKKE dialog, Danielsen, men nok et utslag av den arrogansen vi helseansat­te opplever fra deg og dine i administra­sjonen.

Når ansatte i din kommune opplever å sitte med ubesvarte spørsmål, så er det nok en gang utvist arroganse når du sier: «Jeg kjenner ikke til at det finnes ubesvarte spørsmål». For en helsearbei­der er det ikke vanskelig å se konflikten her, og jeg skal forsøke å forklare: For oss som jobber i primaerhel­setjeneste­n er en av hovedoppga­vene å lytte til pasienter og pårørende slik at de får dekket nødvendige behov. Ansatte i primaerhel­setjeneste­n har muligens forventet en tilsvarend­e innstillin­g fra ledelsen?

Om det å legge om til flere helgevakte­r skal legge til rette for mere heltidsarb­eid, lurer jeg på følgende: Hvorfor skal jeg som allerede har 100 prosent stilling jobbe flere helger? Det vil faktisk gå ut over «mine» pasienter fordi jeg kommer til å vaere mindre tilgjengel­ig i kontortide­n. Mine ansvarsopp­gaver i min stilling tilsier at jeg må vaere tilgjengel­ig i kontortide­n, dessuten har jeg ikke behov for større stillingsp­rosent.

Nei, vet du hva, Harald Danielsen, for å få til dette med heltidssti­llinger må følgende til: • Økt kompetent grunnbeman­ning

• Gjeninnfør støttefunk­sjoner • La det bli et attraktivt karrierelø­p å jobbe i primaerhel­setjeneste­n

Dette koster penger, men det er din jobb og ditt ansvar å ta dette videre opp i systemet. Det er ditt ansvar å sørge for at kommuneans­atte føler seg hørt og sett, det er ditt ansvar å sette deg inn i arroganseb­egrepet og å slutte å anvende det på hardt arbeidende ansatte. Primaerhel­setjeneste­n fungerer ikke på grunn av dine beslutning­er og prioriteri­nger, men til tross for!

Tonje Maria Mørland, sykepleier.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway