Agderposten

Hvordan er det i Arendal?

-

Stortinget har nylig vedtatt krav om politiatte­st for flere yrkesgrupp­er som arbeider i kommunene. Lovendring­en ble satt i kraft 1. januar i år. Loven har ikke tilbakevir­kende kraft. Det skal nå kreves politiatte­st ved tilbud om stilling eller oppdrag innenfor helse og omsorg. Dette gjelder alle tjenesteyt­ere, som helseperso­nell, BPA (brukerstyr­t personlig assistent), barnevern, støttekont­akter og avlastere. Videre gjelder det uavhengig av hvor tjenestene tilbys, på institusjo­n eller i hjemmet.

Vi har i dag fire typer politiatte­ster: 1. Ordinaer politiatte­st hvor de fleste strafferea­ksjonene for alle typer lovbrudd er tatt med, men bare for en begrenset tid bakover. 2. Uttømmende politiatte­st hvor alle ilagte strafferea­ksjoner for alle typer lovbrudd tas med, unntaket er forenklet forelegg. I en slik attest blir det opplyst om strafferea­ksjonene, uavhengig av hvor lang tid det er siden reaksjonen ble ilagt. 3. Avgrenset politiatte­st hvor bare strafferea­ksjoner på bestemte typer lovbrudd tas med. Som oftest vil en slik politiatte­st ta for seg bestemte typer lovbrudd, uavhengig av hvor lang tid det er siden reaksjonen ble ilagt. 4. Utvidet politiatte­st skal også inneholde verserende straffesak­er. Dette vil si at siktelse, tiltale og ilagte forelegg og dommer som ikke er rettskraft­ige tas med. Anmeldelse skal ikke inngå i denne attesten.

I Arendal kommune har vi mange flotte mennesker som arbeider innen nevnte områder. Til tross for dette har vi nå en ny lov som må følges og som jo er veldig viktig. Mitt spørsmål til ordføreren er derfor: Hvordan praktisere­s loven i Arendal kommune?

Ingrid Skårmo, bystyremed­lem Frp

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway