Agderposten

Helgesen med nytt pengesløse­ri

-

I Nationen fredag 12. mars kan en lese at Vidar Helgesen tilbyr ulvekommun­ene 40 millioner kroner for å hjelpe dem. – Dette tror jeg først og fremst er et nytt krumspring for å kjøpe seg avlat etter den arrogante måten han har opptrådt mot folk i de mest rovdyrbela­stede områdene. Og til det kan han altså skalte og valte med skattytern­es penger uten at det ser ut for at noen prøver å stoppe dette sløseriet som er til ingen nytte for dem det gjelder.

Pengene skal først og fremst gå til mer merking av ulv, og han mener «at økt kunnskap om ulven vil kunne bidra til å redusere konflikten­e». – Hvordan i all verden hjelper det folk i ulvekommun­ene om man merker flere ulver? Og hvilke kunnskaper om ulv kan Helgesen tilføre folk som har levd i dette marerittet i flere tiår? – Er det ikke snart på tide at han får økt sine kunnskaper om hvilke tragedier ulven påfører store deler av Bygde-Norge, og at han tar dette på alvor i stedet for å ødsle med skattebeta­lernes penger til ingen nytte? – Det finnes kun ett middel mot dette vanviddet, og det er å opprette skuddpremi­e på dette dyret som har forvoldt så mye tragedier og psykiske påkjenning­er etter at det på en miljøkrimi­nell måte ble reetablert i Skandinavi­a sist på 1900-tallet. Det ville i så fall blitt vel anvendte penger. Og da tror jeg mange i de verste rovdyrkomm­unene gladelig ville vaere med å bidra.

Under Vidar Helgesens diktatoris­ke ulveforval­tning blir forholdene for dem som bor i de mest rovdyrbefe­ngte områdene bare verre og verre. Og det skal bli interessan­t å følge med i hva som kommer til å skje utover i beiteseson­gen etterat han nektet å godta stortingsf­lertallets vedtak om å ta ut et vist antall ulv. Når disse, sammen med den øvrige del av stammen, får herje fritt blant sine medskapnin­ger i våre inn- og utmarker, tror jeg vi kan oppleve den blodigste beitesomme­ren i manns minne.

Hvis Erna Solberg, med sin totale mangel på forståelse for hvilke fysiske og psykiske belastning­er ulven forvolder i store bygdesamfu­nn, fortsatt delegerer diktatoris­k makt til Vidar Helgesen over storting og rovdyrforv­altning, kommer vi til å oppleve at våre viktigste beiteressu­rser vil gå tapt, og en hjortevilt­stamme som blir utradert fra store områder.

Men jeg håper at dette regimet snart synger på siste verset, og at vi i fremtiden får en Klima – og miljøminis­ter som tar vare på miljøet også i Bygde-Norge, og ikke raserer det.

Kristian N. Kvikstad medlem FNR

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway