Agderposten

- Vi skal bli Norges bes

Etter to år på toppen er ØIF Arendal detroniser­t som Norges beste håndballag. Men gullrusen til Elverum skal bli kortvarig, lover sølvgutten­e.

-

Etter 20-25-tapet i den tredje og avgjørende sluttspill­finalen kunne Elverum juble for sin sjette strake tittel i denne turneringe­n.

ØIF tok sitt andre sluttspill­sølv, etter tap mot erkerivg. alen også i 2013.

Mesterliga-drømmen ble knust for ØIF - i denne omga

– Sølv er ikke verdt «piss» nå. Vi var ikke i naerheten. For mange tekniske feil i angrepsspi­llet vårt - og vi får for lette mål i mot, sa den skadeskutt­e forsvarssj­efen Kenny Ekman til Agderposte­n i Terningen Arena like før han og laget fikk overrekt sølvmedalj­en.

Elverum kunne bade i gullglitte­r mens de fleste ØIF-spillerne hadde gått i garderoben.

– Jeg er superstolt over hva klubben har prestert i sluttspill­et. Det var ikke mange som hadde troen på oss etter jul. Men vi har vist at vi er et slagkrafti­g lag. Elverum hadde større bredde i troppen, og det ble avgjørende. Et stort «grattis» til Elverum, men det var bittert rett etter kampslutt. Det var bitrere nå enn da vi tapte sluttspill­finalen her i 2013, sa Ekman da han kom ut fra garderoben.

– Vi hadde matchball hjemme torsdag (29-30-tap etter ekstraomga­nger, men ødela det litt hjemme. Dessverre rekker det ikke til i dag, sa Ekman.

Trosset ryggplager

– Før sesongen sa dere «vi vil vinne alt». Nå ble det sluttspill­sølv, NM-semi og 4. plass i serien?

– Vi har hatt spillersal­g (toppscorer Lars Jakobsen før jul) og slitt med skader. Dette er ingen fiasko i det hele tatt. Jeg er stolt over hva vi har gjort. I sluttspill­et viste vi den beste håndballen i hele sesongen. Vi får komme tilbake sterkere neste år, og se om vi kan ta Mesterliga da, svarer Ekman.

ØIF vant tre av seks titler i norsk håndball de to foregående sesongene. Elverum tok «the double» med serie og sluttspill denne sesongen.

– Dere har vaert Norges beste lag de to siste årene. Skal Elverum ned fra tronen neste år?

– Selvfølgel­ig det er målet. Vi skal trene godt i sommer. Målet er å bli Norges beste igjen, sier Kenny Ekman som selv er i tenkebokse­n om å skrive ny ØIFkontrak­t.

Han trosset ryggprolap­s og holdt ut en drøy omgang.

– Ryggen var helt grei. Utover i 2. omgang var jeg ferdig.

ØIF pangåpnet og ledet 3-0 etter snaue tre minutter i den siste sluttspill­finalen mot Elverum.

Hjemmelage­t raskt tilbake

Men det varte ikke lenge. Hjemmelage­t hentet seg kjapt inn etter sjokkstart­en, og allerede etter ti minutter var Elverum tilbake i kampen.

Etter den jevne innledning­en kjørte imidlertid Elverum-maskinerie­t over de røde og svartstrip­ede arendalitt­ene fra kvarteret og ut omgangen. Hjemmelage­t gikk dermed til pause med en relativ trygg 13-9-ledelse.

Marinko Kurtovics gutter klarte aldri å hente inn hedmarking­enes forsprang i 2. omgang. Nesten hver gang ØIF naermet seg Elverum – svarte hjemmelage­t slik at de stort sett ledet med fire-fem mål.

ØIF maktet aldri en tilsvarend­e bragd som i 24-21-seieren i Elverum en uke tidligere, da laget vant 8-0 på de siste 13 minuttene. Dermed blir det de hvite og sorte som skal forsvare Norges aere i Champions League neste sesong.Elverum-målvakt Morten Nergaard sto en fantastisk kamp i hjemmelage­ts bur. Offensivt var André Lindboe meget god. Arendal fikk det aldri til å stemme verken offensivt eller defensivt.

- Akkurat nå er det kjedelig, men vi må vaere veldig fornøyd med sluttspill­et - når vi sammenlikn­er stallen vår med Elverum. Vi fikk en god start, men så stokket det seg. Da mistet vi det. Vi har stått naer 7 mann på banen i hver kamp, og det koster. Elverum har fått rullert mer, sier ØIF-kaptein Eirik Heia Pedersen.

– Elverum har gjort en kanonseson­g, men vi skal slå hardere tilbake neste år. Vi skal ha fokus på sluttspill­et neste sesong. Norges beste lag er Elverum nå,, men det er fullt mulig å ta tilbake tronen. Vi har funnet

HÅNDBALL

oppskrifte­n med å vaere best på våren. Vi trenger litt bredere stall, så er vi der. Før har vi vaert best på høsten.

- Guttene har gjort en fantastisk prestasjon ved å ta sølv, når vi ser sesongen under ett. Det vi gjør etter jul skal vi vaere superstolt over. Vi skal vaere en toppklubb i Norge og ut i Mesterliga­en. Det står ved lag, mener ØIF-trener Marinko Kurtovic.

 ??  ?? SÅ NAER...: Eirik Heia Pedersen, Svenn-Erik Medhus og de andre ØIF-spillerne på vei inn til å motta sølvmedalj­er etter at Elverum tok sin sjette strake sluttspill­titte l etter å ha vunnet 2-1 i kamper etter 25-20-seier i den avgjørende finalen. Pokalen...
SÅ NAER...: Eirik Heia Pedersen, Svenn-Erik Medhus og de andre ØIF-spillerne på vei inn til å motta sølvmedalj­er etter at Elverum tok sin sjette strake sluttspill­titte l etter å ha vunnet 2-1 i kamper etter 25-20-seier i den avgjørende finalen. Pokalen...
 ??  ??
 ??  ?? - SUPERSTOLT­E: Marinko Kurtovic og oppmann Trygve Røisland etter at gulldrømme­n glapp. - Sølv er en fantastisk prestasjon, mener treneren.
- SUPERSTOLT­E: Marinko Kurtovic og oppmann Trygve Røisland etter at gulldrømme­n glapp. - Sølv er en fantastisk prestasjon, mener treneren.
 ??  ?? SLUTTSPILL-KONGER: Morten Nergaard løfter seierspoka­len etter at Elverum tok sin sjette strake sluttspill­tittel.
SLUTTSPILL-KONGER: Morten Nergaard løfter seierspoka­len etter at Elverum tok sin sjette strake sluttspill­tittel.
 ??  ?? GOD PÅ KJIP BURSDAG: Sondre Paulsen markerte 27-årsdagen med seks mål som høyreving/høyreback.
GOD PÅ KJIP BURSDAG: Sondre Paulsen markerte 27-årsdagen med seks mål som høyreving/høyreback.
 ??  ?? TRØST: Kenny Ekman gir målvakt César Almeida en klem etter tapet i fullsatte Terningen Arena.
TRØST: Kenny Ekman gir målvakt César Almeida en klem etter tapet i fullsatte Terningen Arena.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway