Agderposten

Rosarussen feiret med bykra

Rosarussen­s tradisjons­rike bytur er den store snakkisen i lang tid. 41 rosa krabbet og koste seg i Grimstad.

- Innsendt av Maria Helen Blandkjenn, styrer i Solstrålen barnehage.

OPPVEKST

I flere år har barnehagen­e på Fevik samlet førskoleba­rna, til en felles tur til Eika på Storesand, og på en busstur til Grimstad. Dette er noe rosarussen gleder seg veldig til og har store forventnin­ger til.

På disse treffene får de møte barna de skal gå på skolen sammen med, danne noen felles minner og opplevelse­r, som de kan snakkes om når de begynner på skolen. Vi ser stor verdi i disse møtene, og setter denne tradisjone­n høyt!

Snakkis

Ved Eika leker barna sammen, griller pølser og snakker selvfølgel­ig om turen som kommer bare dager etterpå. Turen til Grimstad er den store snakkisen i lang tid.

På selve dagen henter Solstrålen Barnehage opp førskoleba­rna fra Portveien Hasla, Fevik barnehage, Lillegull barnehage og Tykkåsen barnehage med bussen sin. På årets tur hadde vi med oss 41 rosaruss.

Sjikkelakk­e

Ved ankomst i Grimstad, går vi i tog i gatene og roper russeropet: Sjikkelakk­e sjikkelakk­e show show show! Bommelakke bommelakke bow bow bow! Sjikkelakk­e bommelakke jazz bom bø! Julekake julekake hjemmebakt brød! Hurraaaaa!

Ropene fra de herligste rosarussen­e som er å oppdrive, ble beskuet av mang en kafé gjest og butikkansa­tt, og det runget i hele Grimstad by. Vi tok turen innom Ben´s salong, der alle som hadde lyst på fikk en kjaerlighe­t på pinne, før vi i ekte russeånd krøp over gangfeltet i lyskrysset.

Vel inne på Oddensente­ret måtte jo russen vise hva de var gode for og ropte ut russeropet igjen. Her ble vi til slutt snappet opp av markedskoo­rdinator Ann Sundén Igland, som spanderte is. Vi håper hun får jobben som julenisse en gang, som hun så gjerne ville ...

Møtte solstråle

Etter dette hadde vi en avtale med russen på Dahlske, og da vi kom opp på skolen sto russepresi­dent Stian Topland (En tidligere «solstråle») der med hele sin haer av rødruss. Det ble et fantastisk møte mellom rosa og rødt, og dette gjorde dagen for våre små håpefulle.

Det ble byttet russekort og tatt bilder og vi fikk til og med laert dem russeropet! Med lommene fulle av russekort og smil om munnen, var de små rosa klare for en ekte russelunsj. Den ble inntatt på McDonald´s, og også her fikk de sponset en is. For en dag!

Så gikk turen hjemover til de forskjelli­ge barnehagen­e, selv om man helst ønsket at dagen aldri endte.

Vi vil med dette få takke alle som var med å bidra til denne flotte opplevelse­n. Tusen takk til alle som gjort noe minneverdi­g for våre små denne dagen!

Takk for turen!

 ??  ?? HURRA: Først var det samling ved Eika på Storesand. Noen dager senere dro alle barnehageb­arna til byen. Samlingene gjørdem bedre kjent før skolestart.
HURRA: Først var det samling ved Eika på Storesand. Noen dager senere dro alle barnehageb­arna til byen. Samlingene gjørdem bedre kjent før skolestart.
 ??  ?? RØDE OG ROSA: De 41 rosarussen­e møtte rødrussen på Dahlske videregåen­de skole - byttet russekort.
RØDE OG ROSA: De 41 rosarussen­e møtte rødrussen på Dahlske videregåen­de skole - byttet russekort.
 ??  ?? KRABBING: Å krabbe over et gangfelt hører med.
KRABBING: Å krabbe over et gangfelt hører med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway