Agderposten

Nye spillere tømmer ikke kassa

Ledelsen i Arendal Fotball avkrefter at de har tømt pengesekke­n på forsterkni­ngene som er signert i sommer.

- Vidar Lorentsen vilo@agderposte­n.no

– La meg si det slik, vi krasjer i alle fall ikke budsjetten­e med de grepene vi har gjort nå i sommer, opplyser daglig leder i Arendal Fotball, Bård SterkHanse­n.

Bunnlaget i 1. divisjon har jobbet flittig siden 1. divisjon tok sommer pause for to uker siden. Lørdag debuterte to av nykommerne, Peter Wiik-Kovacs og brasilians­ke Darlan, i en treningska­mp mot Fløy på Myra.

I tillegg er Avni Pepa hentet fra islandsk fotball og Vlatko Lazic hentet fra nivå 2 i Nederland. Pepa og Lazic slutter seg til laget tirsdag eller onsdag.

– Det er ikke mye ekstra vi bruker. Alle spillerne har vaert «free agent». Det er dyrere for oss om vi rykker ned, slår SterkHanse­n fast.

Fått frigjort kapital

Etter det Agderposte­n har fått brakt på det rene, koster satsingen i sommer rundt 200.000 kroner ekstra for 1. divisjonsk­lubben. Det er tall som Agderposte­n ikke har fått bekreftet.

Adnan Mohammad og Sven Fredrik Stray brøt begge sin kontrakt første halvdel av sesongen. Det er en av årsakene til at Arendal Fotball har vaert mer aktive enn de hadde planlagt på forhånd.

– Det er spillere som har forlatt klubben, noe som har frigjort kapital for oss. Vi har økonomi til å hente disse spillerne, sier Sterk-Hansen.

Ingen kjøp

Og Sterk-Hansen forklarer hvorfor Arendal Fotball har kunnet hente de nye spillerne «på sparebluss». Alle spillerne som er kommet inn, har vaert kontraktsl­øse, bortsett fra Wiik-Kovacs, som ble løst fra sin avtale med Sandefjord Fotball, uten at Arendal måtte ut med noe.

– Ingen er kjøpt, og vi har heller ikke betalt spillerne noe «sign on fee». Det er slett ikke noen millionbel­øp som ryker på dette, ingen rammer som krasjes, forteller han.

 ??  ??
 ??  ?? SKAPTE URO: Peter Wiik-Kovacs, en av Arendals fire nykommere, skapte mye uro i Fløy-forsvaret de minuttene han spilte, før han knapt midtveis i første omgang
SKAPTE URO: Peter Wiik-Kovacs, en av Arendals fire nykommere, skapte mye uro i Fløy-forsvaret de minuttene han spilte, før han knapt midtveis i første omgang

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway