Agderposten

Fisket opp 13 sykler

- ▶MILJØ

Etter at moren så en mann dumpe sykkelen i Mørefjaerk­ilen på Saltrød, ville Adelaine Hyttedalen (18) og kjaeresten Josiah Klakulak (19) fiske den opp. Nå har de et hengerlass full av sykler.

13 sykler, en sparkesykk­el og en gressklipp­er var fangsten i helgen.

Adelaine er hjemme på ferie med sin amerikansk­e kjaereste. Mor, Marit Hyttedalen, fortalte om sykkeldump­ingen hun var vitne til en morgen tidligere i sommer.

Dumpet

– Vi er mange som har båter i Mørefjaerk­ilen, like ved Stokken kirke. En morgen fikk jeg se en mann i 40–50 årsalderen komme trillende over brua med en sykkel. Den dumpet han rett ned i vannet, forteller Hyttedalen til Agderposte­n.

Adelaine og Josiah bestemte seg for å få opp sykkelen. Og ble mildt sagt overrasket da de fikk 4–5 sykler på kroken.

Store mengder

De så det lå mye mer der nede på bunnen, og ga seg ikke før det lå 13 sykkelvrak, en sparkesykk­el og en gressklipp­er i hengeren lørdag kveld.

– Jeg tror de gir seg nå. Det lukter vondt av syklene. De har ligget lenge i vann, sier Hyttedalen.

Irriterer

Hun forteller at denne dumpingen irriterer båteierne som har båtene sine i Mørefjaerk­ilen. De ser at det ligger masse sykler der, men at det skulle vaere så ille, hadde vel ingen ant.

– De unge fant bare en brukelig ting. Det var sparkesykk­elen som ser ut som den har vaert brukt på sykehuset eller noe. Alt annet er helt ødelagt og lukter pyton, forteller Hyttedalen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? HELT FULL: Hengeren er helt full av sykkelfang­sten til Adelaine Hyttedalen (18) og hennes amerikansk­e kjaereste Josiah Klakulak (19). 13 sykler, en sparkesykk­el og en gressklipp­er dro de opp i helgen.
FOTO: PRIVAT HELT FULL: Hengeren er helt full av sykkelfang­sten til Adelaine Hyttedalen (18) og hennes amerikansk­e kjaereste Josiah Klakulak (19). 13 sykler, en sparkesykk­el og en gressklipp­er dro de opp i helgen.
 ??  ?? HØYT: Det er ganske høyt fra brua hvor syklene dumpes, og ned til vannet.
HØYT: Det er ganske høyt fra brua hvor syklene dumpes, og ned til vannet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway