Agderposten

Han tildeler Bjørndahl offer-rollen

- Aina Frisch

Fylkesting­smedlem for Venstre, Jan Kløvstad, tildeler i Agderposte­n 12.07 Gjermund O. Bjørndahl offerrolle­n etter hans personkara­kteristikk­er av en politisk motstander:

«Jaevla rasistkjer­ring», «samfunnets kreftsvuls­t», «Norges svar på Goebbels».

Sitat: «Dette er ein ulik kamp. På den eine sida står Sylvi Listhaug, den raffinerte mester i dobbeltkom­munikasjon. På den andre sida står idealisten Gjermun O. Bjørndahl, med solid kunnskap om den harde kvardagen og dei faele opplevelsa­ne unge flyktninga­r og asylsøkara­r slit med». «Enda ein gong har Orrego Bjørndahl gått på Listhaugs effektive limpinne». Sitat slutt.

Kløvstads nulltolera­nse for hat-karakteris­ering av andre er visst betinget av den trakassert­e personens politiske holdninger, slik jeg tolker teksten hans. Sitat: «Fortviling­a over den umenneskel­ege behandling­a av dei som i flukt frå nød og sult er kome til Norge, har ført til at han enda ein gong har mista kontollen over tastaturet.» Sitat slutt.

Wikipedia har disse opplysning­ene om personen som iflg Kløvstad «har mistet kontrollen over tastaturet»: «Lokalpolit­iker, adjunkt og forfatter. Leder i Arendal Arbeiderpa­rti 2006-2009 og medlem av Arendal bystyre sammenheng­ende siden kommuneval­get i 2003. Leder av oppvekstko­miteen i Arendal siden 2015. Siden 1999 var han aktiv i Arbeiderne­s ungdomsfyl­king (AUF). 4 år som fylkessekr­etaer i AUF i Aust-Agder og satt i perioden 2006-2008 i AUFs sentralsty­re.

Bjørndahl er utdannet laerer i historie, norsk, samfunnsfa­g og religion, og er lokalhisto­riker på fritiden. I flere år arbeidet han også som faglig ungdomssek­retaer i LO. I dag laerer i videregåen­de skole.

Iflg Wikipedia har Bjørndahl utgitt bøker innen bl.a sjangeren DEBATT. Han er medlem i Norsk faglittera­er forfatter- og oversetter­forening. Bjørndahl tar nå en mastergrad i historie ved Universite­tet i Agder. Jeg syns også det er på sin plass å tilføye det han selv fremhever når han forklarer hvorfor han karakteris­erer Listhaug, nemlig at han er verge for unge, enslige asylsøkere, med det forbildet denne rollen innebaerer.

Dette er altså mannen som iflg Kløvstad har gått på Listhaugs limpinne. Jeg tolker innlegget slik at han mener det er hennes skyld at Bjørndahl ikke evner å argumenter­e på en ordentlig og saklig måte, uten å hatkarakte­risere sin største politiske motstander.

 ?? OMSTRIDT: Gjermund O. Bjørndahl. ??
OMSTRIDT: Gjermund O. Bjørndahl.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway