Agderposten

Muren i Barbu - behov for justeringe­r

-

Til høsten vil den nye parken i Barbu på ca. 5 mål med grønne plener, traer, en flott sjøfront, og med mange ulike aktivitets­anlegg stå ferdig. Vi er sikre på at den nye flotte parken i Arendal, som selvsagt er åpen for alle, vil bli et attraktivt parkområde å vaere i for både små, ungdom og voksne. Høyre fikk bystyret med seg på at den siste delen av parken på ca. 0,5 mål som opprinneli­g var regulert til naering også blir en del av parktilbud­et.

Nå er det mange kritiske røster til det noen benevner den lokale «Berlinmure­n». At det skal opp en støyskjerm er ingen overraskel­se. Det er en forutsetni­ng for oppføring av både leilighets­byggene og for parken. Politikern­e i kommunepla­nutvalget fikk i juni 2016 til behandling en revisjon av parkplanen­e i Barbu. Disse ble enstemmig vedtatt.

I ettertid kan man nok innvende at tegningene kun viste støyskjerm­en/muren ovenfra og fra innsiden. Her burde det også vaert utarbeidet skisser som viste muren fra rundkjørin­gen i Barbu. Vårt hovedanlig­gende er at det fra prosjektle­delsen i Barbu park (Arendal kommune) er foretatt beslutning­er om å erstatte glasseleme­nter i muren med betongelem­enter. Vi kan ikke se at dette er i henhold til politiske vedtak. Prosjektle­delsen for utbygging av Barbu park begrunner denne endringen med redsel for haerverk av glasseleme­ntene. Til tross for at murarbeide­t ikke er ferdig, så fremstår mur-elementene visuelt som noe voldsomt.

Vi foreslår derfor at man pånytt vurderer mer glass i muren. Vi foreslår videre at det ved muren beplantes vintergrøn­ne klatreplan­ter etc. mot mur-elementene som vil bidra til å forskjønne det visuelle uttrykket samt bidra til å hindre uønsket tagging av muren. Vi føler oss sikre på at parken i Barbu blir veldig fin. Vi tror videre at våre forslag til justeringe­r vil bidra til at parken også sett utenifra kan bli fin med mer glass og mer grønt – til glede for oss alle.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway