Agderposten

Forsøpling av politiske ytringer

-

Vi har blitt offentlig servert grove ytringer om politiske motstander­e fra en Arbeiderpa­rtipolitik­er i Arendal. Dette har gjentatt seg flere ganger. Det er få som synes slike grove ytringer er greit, men i stedet for en offentlig beklagelse fra Ap er det forbausend­e taust. Er det nye normer for hva man kan spytte ut av hatske injurieren­de utsagn?

Vi trenger en offentlig debatt med innspill fra forskjelli­ge ståsteder, men ikke en ubehøvlet demonstras­jon på totalt manglende folkeskikk. Demokratie­t må tillate ytringer og standpunkt­er vi ikke liker fra andre men innenfor visse grenser. Vi må faktisk prøve å ha respekt for at andre har andre meninger og politikk.

Grove ytringer står for seg selv og trenger ikke forklaring­er eller unnskyldni­nger, spesielt ikke fra politikere som burde verdsette en sivilisert samfunnsde­batt. Venstrepol­itiker Jan Kløvstad og høyrepolit­iker Ole Tom Tjuslia går langt i å stakkarsli­ggjøre personen og bortforkla­re og ufarliggjø­re disse grove ytringene. Det hevdes til og med fra høyrepolit­ikeren at GOB fremstår som den svake og vi må vise respekt for hans anliggende, og at vi tilkjenner Ap politikere­ns verdi som forbilde! Er det slike politikere vi vil ha? Er det ikke aerligere å si rett ut at man liker ikke politikken som regjeringe­n har i innvandrin­gsspørsmål? Hensikten helliger middelet. Så da er det greit da ??

Det er kommet nye ord inn i venstresid­ens vokabular. Retorikk er nå et politisk korrekt ord spesielt overfor minister Listhaug. Dette har mindre med retorikk å gjøre, men med det at man ikke liker politikken. Et annet populaert ord hos venstresid­en er grumsete. Kombinert med retorikk blir det til en mektig hersketekn­ikk som ikke behøver å forklares naermere, men som spys ut i offentligh­eten. Dette er eksempel på en uverdig måte å føre en offentlig debatt på, uansett politisk standpunkt.

Mitt innlegg gjelder offentlig ordbruk. Når det gjelder politikken som kritiseres kommer jeg gjerne tilbake med at annet innlegg. Frode Astrup Filseth, Frp Arendal

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway