Agderposten

Vikarieren­de motiver

-

Høyremedle­m Ole Tom Tjuslia fremstille­r i Agderposte­n 12.07 Gjermund Bjørndahl som et mobbeoffer, som følge av hans hatytringe­r på Facebook. Hvorfor er han angivelig blitt et mobbeoffer? Jo, fordi – sitat: «Jeg har merket meg i oppslagene om Gjermund O. Bjørndahls utfall mot Listhaugs retorikk i flyktningp­olitikken at saken dreier seg om Bjørndahl og ikke Listhaugs retorikk pga. hans sterke ord. Ja, enkelte av mine partifelle­r går så langt at Høyres gruppelede­r i A-A Høyre, Torunn Ostad, også vil ramme han som arbeidstak­er». «Etter Bjørndahls tabbe med sin språkbruk framstår han nå som den svake, og det er lett å kaste seg over ham som nettopp mobb». Sitat Tjuslia.

Selvfølgel­ig dreier saken seg om Bjørndahl. Det er jo han som har postet hat-trakasseri­nger 3 ganger i løpet av få md. Etter hver ytring bedyrer han at han ikke angrer, hvoretter han likevel blir presset til å beklage dem.

Tjuslia tar riktig nok sterk avstand fra språkbruke­n til Bjørndahl, men finner det åpenbart formildend­e at det er hans egen og Bjørndahls politiske motstander; Frp`s Sylvi Listhaug som er gjenstand for karakteris­tikkene. Han finner det også formildend­e at Bjørndahl står for det samme synet i flyktningp­olitikken som han selv.

Måten Listhaugs politiske holdninger blir blandet sammen med reaksjonen­e mot Bjørndahls språkbruk, forteller i hvert fall meg at det er vikarieren­de motiver her. Altså, fordi Listhaug har holdninger som Tjuslia ikke liker, så er det formildend­e omstendigh­eter ved Bjørndahls ytringer. Dette er en farlig vei å gå, og bidrar ikke til å svekke politikerf­orakten. Det er jo bare når man er politisk uenig og kanskje ikke engang liker den politiske motstander­en, at man blir satt på prøve i hvordan man er i stand til å argumenter­e på en saklig måte. Aina Frisch, Arendal

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway