Agderposten

VEKKELSE PÅ HOVE:

6.000 hender strekker seg mot himmelen og 3.000 stemmer roper «amen». Det er sommerstev­ne på Tromøy.

- ▶Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

– Når så mange priser Herren er det bare helt fantastisk å stå i dette bruset, sier Mette Marita Danielsen og mannen Tor Erik Myhre.

Sammen med Roy Halvorsen har de tatt turen til ett av de mange teltmøtene som denne uker en blitt avholdt under sommerstev­net «Himmel og hav» på Hove.

Søker åndelig fornyelse

I det store teltet som rommer naermere 3.000 mennesker forteller Jørn Strand i «Stiftelsen Evangeliet for Alle» at mange har kjent en åndelig fornyelse i løpet av disse dagene på Hove.

– Det skjer noe med folk når de kommer hit inn i teltet. Mens det ute i menigheten­e er fort gjort å stivne litt i svingene, følger vi ingen rutiner og gamle vaner har ute på Tromøy. Dermed kommer alle inn med et åpent sinn og kan la seg føre dit Den hellige ånd vil ha dem, smiler han.

300 nye evangelist­er

På årets sommerstev­ne «Himmel og Hav» er det blitt lagt spesiell vekt på å inspirere flere kristne til å bli evangelist­er.

Da svenske Carl-Gustav Severin onsdag kveld inviterte folk til å komme frem for å bli styrket i troen på at de kan bli evangelist­er, fant naermere 300 mennesker frem til podiet der de ble bedt for med bønn og tungetale.

– Vi snakker om mennesker som skal reise rundt og fortelle at Jesus lever i dag. De skal be for syke og fylle mennesker med Den hellige ånd, sier Jørn Strand.

– Er det virkelig noen som blir helbredet?

– Ja, det er det. I fjor var det en kvinne som var så krumbøyd at hun gikk med seler for å holde kroppen oppe. Da jeg møtte henne igjen for noen uker siden, var hun fortsatt fullstendi­g helbredet.

 ??  ??
 ??  ?? 300 NYE EVANGELIST­ER: Nesten 300 mennesker fant veien frem til podiet for å bli styrket i troen på at de kan bli evangelist­er.
300 NYE EVANGELIST­ER: Nesten 300 mennesker fant veien frem til podiet for å bli styrket i troen på at de kan bli evangelist­er.
 ??  ?? TUNGETALE: Jørn Strand ber og taler i tunger foran flere tusen som roper «amen».
TUNGETALE: Jørn Strand ber og taler i tunger foran flere tusen som roper «amen».
 ??  ?? STREKKER SEG MOT HIMMELEN: 6.000 hender strekker seg mot himmelen.
STREKKER SEG MOT HIMMELEN: 6.000 hender strekker seg mot himmelen.
 ??  ?? NYTT TELT: I fjor måtte arrangøren igjen utvide teltet. Nå rommer det naermere 3.000 mennesker.
NYTT TELT: I fjor måtte arrangøren igjen utvide teltet. Nå rommer det naermere 3.000 mennesker.
 ??  ?? STÅR I BRUSET: I bruset av 3.000 som roper «amen» finner Roy Halvorsen, Tor Erik Myhre og Mette Marita Danielsen Myhre seg godt til rette under teltduken på det store sommerstev­net «Himmel og hav».
STÅR I BRUSET: I bruset av 3.000 som roper «amen» finner Roy Halvorsen, Tor Erik Myhre og Mette Marita Danielsen Myhre seg godt til rette under teltduken på det store sommerstev­net «Himmel og hav».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway