Agderposten

Tvinger 16-åringer til å ta et elitevalg

ØIF Arendal vil ikke tilby elitetreni­nger i håndball til 16-åringer som driver med både håndball og fotball. Det reagerer foreldre på. – Totalbelas­tningen er grunnen. Vi straffer ikke fotballen, svarer André Jørgensen Hofstøl.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Agderposte­n er kjent med at beskjeden som er gitt til spillere på Øyestad Fotballs G16lag som kombinerer fotball og håndball har vakt reaksjoner hos flere foreldre.

ØIF Arendal Håndball sees på som en pådriver for at 16-åringene dras mot håndballen fremfor fotballen.

Foreldre er opptatt av at guttene som driver med både fotball og håndball skal ha de samme muligheten­e i håndball som guttene som kun spiller håndball i samme alder.

Deltok på møte

Prinsippet om «likebehand­ling» skal ha vaert brakt opp som tema da foreldre møtte representa­nter for ØIF-håndballen i Sør Amfi.

På dette møtet skal det ha blitt gitt forsikring­er om at det var rom for fleridrett – at det var aksept for at blant annet fotballtre­ninger kunne kombineres med håndballøk­ter.

Et par uker senere – på en pizzakveld etter sesongslut­t – kom beskjeden fra håndballle­iren som har fått foreldre til å reagere. Agderposte­n har vaert i kontakt med flere forelre, sm av hensyn til guttene, ikke ønsker å stå frem.

Ikke samme sjansene

Foreldre tolker uttalelsen­e dit hen at barna som driver med både fotball og håndball i fortsettel­sen ikke vil ha de samme sjansene i håndballen som de guttene som kun spiller håndball.

Dette gjelder hospiterin­g med elitelaget i håndball, hvor plassene vil bli øremerket til spillerne som kun driver med håndball.

Avviser ultimatum

André Jørgensen Hofstøl er i praksis sportssjef i ØIF Arendal Elite Håndball nå.

Han avviser en form for ultimatum, samtidig som han bekrefter hospiterin­gsordninge­n.

– Grunnen er totalbelas­tningen. Tiden til en 16-åring (som spiller både fotball og håndball) går ikke opp hvis han skal hospitere med Alaget. Vi har et par hospiterin­gsplasser som det skal sirkuleres på. 2001-modellene skal fra sesongstar­t konsentrer­e seg om Bringserie­n. Vi straffer ikke dem som driver med fotball, bedyrer Jørgensen Hofstøl.

Viktigst å drive idrett

Her er hans versjon av budskapet han kom med overfor et tjuetalls spillere:

– Vi oppfordrer til at ungene kan drive med både fotball og håndball. Det viktigste for oss er at man driver med idrett. Vi vil aldri stille krav til at man satser på det ene eller andre. De skal få drive med fotball og håndball så lenge de vil. Men jeg har ikke hørt om noen på G18-nivå som er på toppnivå i begge deler, sier Jørgensen Hofstøl.

– Sønn i samme situasjon

Marinko Kurtovic, ØIF Arendals hovedtrene­r på elitelaget i håndball, sier han er tilhenger av at ungdommer kan drive med flere idretter samtidig, men at det kan bli vanskelig å kombinere utover i tenårene.

– Jeg har en sønn som var i samme situasjon (William). Men etter man blir 16 år får man tenke etter og ta en beslutning hvis man skal satse på en av idrettene, mener Kurtovic.

Sønnen valgte fotball da han var 16 år. Nå er han 20 år og spiller i eliteserie­n for Sandefjord.

Leder i ØIF Arendal Håndball Kurt Eckholdt forteller til Agderposte­n at fotball- og håndballgr­uppa skal ha et møte for å ta opp eventuelle uenigheter eller misforståe­lser i løpet av sommeren.

 ??  ?? – STRAFFER INGEN: Sportslig leder, André Jørgensen Hofstøl, bedyrer at håndballen ikke straffer de i klubben som kombinerer håndball og fotball. Her sammen med trener Marinko Kurtovic. Bildet er fra en trening sist sesong.
– STRAFFER INGEN: Sportslig leder, André Jørgensen Hofstøl, bedyrer at håndballen ikke straffer de i klubben som kombinerer håndball og fotball. Her sammen med trener Marinko Kurtovic. Bildet er fra en trening sist sesong.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway