Agderposten

Vi trenger en eldreminis­ter

-

Alle eldre fortjener en varm og verdig alderdom. Noen kommuner klarer å sikre dette på en god måte, men i mange kommuner svikter det dessverre for ofte i eldreomsor­gen. Som eldrepolit­iker får jeg derfor høre mange sterke historier fra eldre og pårørende som opplever ikke å få den hjelpen de trenger. Slik skal det ikke vaere i et av verdens rikeste land. Jeg som eldrepolit­iker vil derfor ha en egen statsråd dedikert til å styrke eldreomsor­gen.

I dag er ansvaret for eldreomsor­gen spredt over mange departemen­t. Det fører til at det blir vanskelig å komme frem til gode og helhetlige løsninger for de eldre. I tillegg ser vi dessverre at Arbeiderpa­rtiet gang på gang nedpriorit­erer eldreomsor­gen ute i kommunene. Vi trenger derfor noen som setter eldreomsor­gen på dagsorden, og som ser til at de eldres rettighete­r i kommunene blir ivaretatt på en god måte. De eldre fortjener en verdig og varm omsorg, og som eldrepolit­iker går jeg derfor inn for å utnevne en minister som skal ha et saerskilt fokus på eldreomsor­gen.

Som eldrepolit­iker i Fremskritt­spartiet er jeg svaert opptatt av å skape en bedre hverdag for de eldre, og en eldreminis­ter vil kunne utgjøre en viktig forskjell i dette arbeidet. Da Arbeiderpa­rtiet satt i regjering så vi en nedpriorit­ering av eldreomsor­gen som førte til at mange ikke fikk den hjelpen de trengte. Vi har i motsetning til Arbeiderpa­rtiet styrket de eldres rettighete­r gjennom innføring av politiatte­st i eldreomsor­gen, forsterket den lovfestede retten til sykehjemsp­lass og gitt tilsagn bygging til over 10 000 nye sykehjemsp­lasser.

Det viser at Fremskritt­spartiet prioritere­r eldreomsor­gen, og jeg er sikker på at en eldreminis­ter vil vaere nok et viktig skritt mot å sikre alle eldre en trygg og verdig alderdom. Bård Hoksrud (FrP) Eldrepolit­isk talsmann

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway