Agderposten

Fjern veiavgifte­n på sjøen

VEIBRUKSAV­GIFT: Avgifter på båtbensin

- Hans Anderas Limi, finanspoli­tisk talsmann i Fremskritt­spartiet

Idag har vi en innlagt veibruksav­gift i bensinpris­en, på rundt fem kroner literen, som alle må betale uavhengig av hva de bruker bensinen til. Vi i Fremskritt­spartiet mener det er selvsagt at de som kjører fritidsbåt­er ikke skal betale veibruksav­gift – det er det ingen logikk i. Fremskritt­spartiet foreslår derfor å fjerne denne avgiften for bensin til båter.

Ordningen slik den er innrettet i dag er grunnlegge­nde urettferdi­g. Dieselbåte­r kan kjøre på avgiftsfri diesel, men bensinbåte­r er nødt til å bruke bensin med alle avgifter inklusiv veibruksav­gift. For Fremskritt­spartiet er det derfor viktig at vi får på plass en mer rettferdig ordning. Vi ønsker derfor en ordning som ikke bare likebehand­ler båtfolket, men som samtidig sørger for et fornuftig avgiftssys­tem.

Fremskritt­spartiet vil alltid jobbe for å redusere skatte- og avgiftstry­kket i dette landet, og veibruksav­giften for båter er for oss en naturlig avgift å fjerne. Det er en rekke avgifter i dette landet som staten får lite fortjenest­e av, og som straffer folk flest. Det er tankevekke­nde at Fremskritt­spartiet som regel står alene om å redusere og fjerne avgifter som kan bety mye for vanlige folk. Fremskritt­spartiet i regjering har så langt fjernet og redusert flere avgifter som gjør trafikkhve­rdagen litt lettere for folk flest. Vi har blant annet fjernet båtmotorav­giften og årsavgifte­n på campingvog­n. Det bidrar til en billigere sommer, slik at folk flest kan bruke pengene på det som virkelig betyr noe. Det viser at Fremskritt­spartiet leverer på avgiftslet­telser, og er det eneste alternativ­et dersom du ønsker en enklere hverdag.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway