Agderposten

Ta vare på natur og turister

-

Det er sommerferi­e og høytid for turisme. For at Norge skal fortsette å vaere et attraktivt reisemål, må vi bli flinkere til å ta vare på naturen vår.

Tall fra Innovasjon Norge viser at naturopple­velser er hovedgrunn­en til at folk reiser på ferie i Norge. Dessverre er naturen under stadige angrep fra regjeringe­n. Ifølge Miljødirek­toratet forsvinner det rundt to hundre kvadratkil­ometer inngrepsfr­i natur hvert eneste år. Det er nesten like mye som halve Oslo kommune.

Sjødeponi er et konkret eksempel på at dårlig naturvernp­olitikk er dårlig reiselivsp­olitikk. Regjeringe­n har godkjent at det i Førdefjord­en dumpes 17 lastebilla­ss med giftig gruveavfal­l hver time, hver dag - i 20 år. NHO Reiseliv frykter at dette kan medføre store tap for turistnaer­ingen i det unike naturområd­et.

Miljøparti­et De Grønne står som garantist for naturen vår. Vi vil forby sjødeponi og etablere flere nasjonalpa­rker for å verne verdifull natur. Endelig får Aust-Agder sin første nasjonalpa­rk, Raet nasjonalpa­rk. Det er et viktig tiltak for å bevare vår vakre kyst, men vi har fortsatt mange områder i Norge som trenger beskyttels­e. Miljøparti­et De Grønne vil opprette en naernaturl­ov for å bevare friluftsom­råder som ellers står i fare for nedbygging. Reiselivsn­aeringen er blant naeringene i landet hvor det skapes flest jobber nå. Naturperle­n Norge har stort potensial for å bli en større reiselivna­sjon men det forutsette­r at vi bevarer naturmangf­oldet, slik at dagens og fremtidens turister kan få glede av det. Josefine Gjerde Grønn Ungdom Aust-Agder

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway