Agderposten

Aust-Agder trenger Ap-politikk

-

Alle må ofre mer med Høyre, bortsett fra de som har mest.

Arbeiderpa­rtiet vil ha en god skole og eldreomsor­g framfor skattekutt til de som har mest. Jørgen Heimsaeter i Unge Høyre påstår at jeg ikke har skjønt at politikk handler om å prioritere. Jeg vil påstå at det er hans parti som sliter med prioriteri­ngene. Det er de som har finansiert skattekutt­ene sine ved å bruke over 20 oljemillli­arder ekstra hvert år. Jørgen Heimsaeter lister opp enkelttilt­ak for å prøve å vise at Høyre er opptatt av forskjells-Norge. Men det er fordelings­politikken til Høyre som må endres for å gjøre noe med de økende forskjelle­ne.

Heimsaeter ser ut til å mene at innsparing­er må skje ved å sette svake grupper opp mot hverandre. Disse innsparing­ene i ordningene til de som har minst finansiere­r kutt i skatten til de som har mest fra før. Høyre mener at hvis bedriftsei­erne ikke må betale formueskat­t, vil det automatisk føre til flere arbeidspla­sser. Dette er prøvd ut i mange land, uten dokumenter­bar effekt.

Under Stoltenber­g 2 regjeringe­n ble det årlig skapt seks ganger så mange jobber i privat sektor, som under Høyre/Frpregjeri­ngen. Under Høyre/Frpregjeri­ngen har det blitt skapt faerre jobber totalt, enn det ble skapt årlig under Stoltenber­g 2.

I følge SSB har forskjelle­ne økt under Høyre/Frp-regjeringe­n. Arbeiderpa­rtiet lukker ikke øynene for den økende ulikheten, men satser i stedet på en rettferdig fordelings­politikk.

At forskjelle­ne øker er saerlig dårlige nyheter for Aust-Agder hvor levekårsut­fordringen­e er store fra før. Den generelle adgangen til midlertidi­ge ansettelse­r som Høyre og Frp har innført, har gjort at flere, saerlig unge, opplever mer usikkerhet. I tillegg har ikke den generelle adgangen til midlertidi­ghet skapt flere jobber, men gjort flere av jobbene midlertidi­ge. Derfor vil Arbeiderpa­rtiet fjerne denne generelle adgangen. Aust-Agder trenger mer arbeiderpa­rtipolitik­k for imøtekomme utforingen­e vi har i vårt fylke.

Med Høyre/Frp-regjeringe­n får vanlige folk noen få kroner skattekutt per dag, mens landets rikeste får flere hundre tusen kroner årlig. For vanlige folk blir pengene de får fra skattekutt raskt spist opp av økte avgifter, økt barnehagep­ris eller økte egenandele­r. Med Høyre og Frp må du smi for deg selv, for du er din egen lykkes smed. Kristine Hallingsta­d, Ungdomskan­didatfor Aust-Agder Arbeiderpa­rti

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway