Agderposten

Bruker 60.000 på å dempe støy for naboene

I sommer må fastfoodkj­eden Happy Time i Risør punge ut 20.000 kroner i måneden for vakthold.

- RISØR

Det gjøres, ifølge driver Rivan Edmond, for å blidgjøre naboene.

– Vi må betale 2.500 kroner hver fredag og lørdag fordi noen naboer har klaget på støy. Det er urimelig, mener han.

For debatten har nemlig gått hett for seg i Risør den siste tiden. Naboer, som ikke ønsket å stille i Agderposte­n, forteller til Aust Agder Blad at de ikke får sove nattetid på grunn av bråk fra gatekjøkke­net, og at de ser seg nødt til å flytte til et roligere sted i helgene for å få sove.

Ordfører i Risør Per Kristian Lunden (Ap) har tidligere uttalt til lokalavise­n at han har mottatt mange henvendels­er fra naboer som klager på støy.

– Men jeg kan jo ikke gå ut på gata og si «hysj» fordi de har spist hos oss. Det er fulle mennesker som bråker i gatene, det er ikke inne hos oss, svarer Rivan Edmond på Happy Time til kritikken.

- Kan når som helst stenge

I sommermåne­dene har gatekjøkke­net i Risør åpent til klokken 04 i helgene, med vakthold fra klokken 23. Vaktholdet ble de pålagt i fjor, og driver Edmond forklarer at han er forvirret, og har aldri, gjennom sine to år som restaurant­driver i Kristiansa­nd, opplevd noe lignende.

– Jeg skjønner ikke hvordan de kan gjøre det. Vi har jo ikke skjenkebev­illing engang, sier han.

Ordfører Lunden forklarer årsaken.

– Det er politiet som sammen med kommunen har pålagt vakthold for å begrense nattebråk. Politiet kan når som helst stenge stedet på grunn av bråk. Kommunen må innføre en eventuell forskrift, skriver han i en tekstmeldi­ng til Agderposte­n.

- Vil tape 70.000-80.000 kroner

Ordfører Lunden er åpen for å vurdere tidligere stengetid på grunn av bråket i sentrum.

– Dersom vi stenger klokken 02 i stedet for 04 vil vi tape mellom 70.000 og 80.000 kroner i omsetning, sier Edmond.

Lunden forklarer at han er klar over at gatekjøkke­net har høy omsetning mellom klokken 02 og 04, og at det vil tas høyde for når de i bystyret skal vurdere stengetide­r til høsten.

– Mange sier også at de setter pris på dette mattilbude­t om sommeren og i helgene. Det må vi også ta hensyn til og veie opp mot nattero i byen, skriver han.

Han håper vakthold hjelper, og avslutter med at bystyret vil hente inn erfaring etter sommeren.

Takker for støtten

Driver Rivan Edmond håper ting forblir som nå. Han understrek­er at det er pengene de tjener i løpet av sommeren de lever av resten av året, som i flere andre sommerbyer.

Han understrek­er at han setter svaert pris på all støtten de har fått fra folk på Facebook.

– Jeg håper til slutt at også kommunen innser hvor mye vi betyr for livet i byen, avslutter han.

 ??  ?? - FORSTÅR DET IKKE: Rivan Edmond (til venstre) er oppgitt av kommunen og politiet som pålegger dem å betale 20.000 kroner for vakthold i måneden. – Jeg forstår det ikke. De vaktene vi har kan ikke gå ut på gaten og si «hysj» til folk der fordi de har...
- FORSTÅR DET IKKE: Rivan Edmond (til venstre) er oppgitt av kommunen og politiet som pålegger dem å betale 20.000 kroner for vakthold i måneden. – Jeg forstår det ikke. De vaktene vi har kan ikke gå ut på gaten og si «hysj» til folk der fordi de har...
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway