Agderposten

Arendal ga fra seg ledelsen - igjen

- FOTBALL

Peter Wiik-Kovacs markerte seg ikke i debuten for Arendal Fotball. Spissen var trolig preget av en vanvittig lang reise - på kampdag.

Kampen i Tromsdalen utenfor Tromsø endte 1-1 etter at Jakob Rasmussen hadde gitt Arendal ledelsen på straffespa­rken på overtid i 1. omgang.

Men nok en gang ga Arendal fra seg en ledelse.

Arendals nykommer Peter Wiik-Kovacs kom rett fra bryllupsre­ise hjemme i Ungarn og til Tromsø. Han hadde reist fra Budapest klokken fire søndag morgen og ankom Tromsø først drøyt to timer før avspark. WiikKovacs har ikke trent med laget de siste dagene heller, på grunn av reisen.

– Det ble en lang dag, supplerer veteranspi­ssen.

– Det har hatt litt å si for relasjonen­e i laget, erkjenner trener Andersson.

Slapp inn - igjen

27 minutter ut i 2. omgang glapp det bakover for Arendal og Mohammed Ahamed sørget for at kampen endte 1-1.

– Uavgjort borte mot Tromsdalen er i utgangspun­ktet bra, slår Arendal-trener Mattias Andersson fast.

Det var det første poenget Arendal har tatt med svensken ved roret.

– Men egentlig er det en rar følelse. Det er litt skuffende at vi roter vekk ledelsen, og kaster vekk kampen. I dag synes jeg ikke vi spiller like godt som i de siste kampene heller, sier Andersson.

I tillegg til en lang reise slet Kovacs Han insisterte imidlertid på å komme til Tromsø for å hjelpe sin nye klubb da klubben kjøpte ham nye flybillett­er.

- Nå er jeg ferdig med alt som har med bryllupet å gjøre, og kan tenke på fotball. Jeg ville hjem for å hjelpe laget. Den neste uken blir viktig på trening for å bygge relasjoner i laget. Dette blir bedre, sier Wiik-Kovacs, som erkjente at han var sliten etter den tøffe reisen, som også inneholdt en mellomland­ing i München.

Han giftet seg for to uker si- den med Melissa Wiik.

For Wiik-Kovacs var det et gjensyn med byen han først bodde da han kom til Norge. Han spilte for Tromsø fra 20022004.

– Det er faktisk godt å vaere tilbake her. Byen er fantastisk når vaeret er slik som i dag, sier han - om byen som for anledninge­n var badet i sol.

Viktig poeng

Han fikk kapteinsbi­ndet i sin debut for Arendal. Trener Mattias Andersson trekker frem at poeng mot TUIL kan bli meget viktig for Arendal når sesongen skal gjøres opp etter 30. serierunde. – Et meget viktig poeng, påpeker Wiik-Kovacs.

– Jeg synes det er mye å bygge på. Men vi må også vise oss frem hjemme mot Åsane neste helg, sier han.

Selv om det ikke ble noen scoring, var han et uromoment med sin luftstyrke.

– Jeg liker de fysiske duellene. Det skal smelle litt. En skal både gi og ta. Det blir nok bedre etter hvert, smiler han.

- Skulle gjerne hatt tre poeng

Petar Rnkovic var midtstoppe­r sammen med nykommer Avni Pepa for anledninge­n. Han sier dette om prestasjon­en mot TUIL: – Konklusjon­en er at vi får et poeng, men når vi leder så skulle vi så gjerne hatt tre. De skaper vel en sjanse og scorer et mål. Det er litt surt. Vi skaper heller ikke mye, men jeg føler vi har bra kontroll, sier han.

Arendal tok inn et poeng på Elverum og Fredriksta­d, og har seks poeng opp til Jerv på kvalik nå.

– Slik det ble, tok vi innpå de foran oss. Så vi skal ikke svartmale alt. Her må vi bare fortsette å ha troa på det vi gjør. Vi ser fremgang. TUIL borte kan høres lett ut, men det er en av de vanskeligs­te bortekampe­ne i året, slår han fast.

Det var en førsteomga­ng på TUIL Arena i Tromsdalen, der hjemmelage­t hadde mye av spillet og der Arendal spilte mye langt mot fyrtårnet Peter Wiik-Kovacs på topp. Han startet kampen, til tross for at han hadde vaert på reise hjem fra Ungarn siden klokken fire på søndag morgen. Wiik-Kovacs var også kaptein for anledninge­n i sin debut for Arendal.

Også Avni Pepa og Vlatko Lazic startet i debuten for sin nye klubb.

Det var jevnt spillemess­ig, selv om det nok var TUIL som førte kampen. Ingen av lagene spilte seg til noen saerlig store sjanser, og begge ropte hver sin gang på straffespa­rk i løpet av

kampens første 45 minutter.

Ville ha straffe

Arendal ropte først, etter seks minutter. Et skudd fra Ylldren Ibrahimaj så ut til å treffe armen til Lasse Nilsen, men om ballen søkte arm, eller omvendt, var vanskelig å se. Dommer Gjermshus gjorde nok rett da han vinket spillet videre. Det gjorde han nok også da TUIL ropte på straffe etter halvtimen.

Ingen av lagene klarte å skape det helt store etter Tromsdalen­s utlikning. Dermed endte det 1-1, og Arendal er nå tre poeng bak Fredriksta­d på kvalikplas­s.

 ??  ?? GULT KORT: Peter Wiik-Kovacs gjorde ikke spesielt mye annet enn å pådra seg et gult kort mot Tromsdalen. Kanskje var det den lange reisen på kampdag som sat
GULT KORT: Peter Wiik-Kovacs gjorde ikke spesielt mye annet enn å pådra seg et gult kort mot Tromsdalen. Kanskje var det den lange reisen på kampdag som sat
 ??  ??
 ?? FOTO: VIDAR LORENTSEN ?? t i kroppen til ungareren.
FOTO: VIDAR LORENTSEN t i kroppen til ungareren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway