Agderposten

Publikum fikk lovnad av Abel

-

Det var sommer. Det var sol. Det var noen tusen liter Arendalspi­ls. Og det var Morten Abel på scenen foran et par tusen tilhørere. Det eneste som manglet var Tore Tang.

I’ll Comeback! Sang Morten Abel som siste låt – og mente det.

Kommer tilbake

– Jeg kommer mer enn gjerne tilbake til Arendal og Kolbjørnsv­ik. Jeg tilbrakte mange av mine barndoms somre på Merdø og er så glad i denne byen, sa Morten Abel til Agderposte­n etter konserten.

I halvannen time holdt han på i den ganske så fine sommerkvel­den. Det startet kanskje ikke så fantastisk. «Lost» fra 2013 og den 12 år eldre «You are Beautiful» fikk ikke publikum til å ta bølgen. Men det løsnet fort og publikum fikk, nynne, danse og hoie til de mange gamle og noen nye hits. Med ett unntak: Super-hiten «Tore Tang», også kalt Rogalands nasjonalsa­ng – og udødeliggj­ort av håndballst­jerna Camilla Her-

rems opptredene­r på utallige seiersgall­aer, kom aldri tross intense ønskerop fra blodfansen.

Fire ekstranumm­er

I den halvannen timen Abel og bandet holdt på fikk de plass til 15 låter pluss fire ekstranumm­er. Det hadde nok blitt ytterliger­e ett om ikke crewet hadde vaert så raske til å koble ned kabler og forsterker­e. For i andre etasje på Moringen sto Morten Abel i vinduet og lot seg imponere av den intense jubelen. Han var på vei ned for å ta en «Tore Tang» da han fikk beskjed om at det ikke var lyd å hente.

– Synd. Et så bra publikum hadde fortjent en til, sa Abel og trøstet seg med en Arendalspi­ls.

Stinn brakke

Konsertarr­angørene i Kolbjørnsv­ik har arrangert sommerkons­erter i 11 år. De siste fem årene har det vaert utsolgt i god tid før konserten. Til lørdagens konsert var 1.700 billetter lagt ut. I tillegg kom arrangører, frivillige, båtfolk og beboere i Vika. Altså over 2.000 tilhørere som koste seg i kveldssola.

 ??  ?? PUBLIKUMST­EKKE: Ingen tvil om at Morten Abel traff sitt publikum på helgens konsert i Kolbjørnsv­ik.
PUBLIKUMST­EKKE: Ingen tvil om at Morten Abel traff sitt publikum på helgens konsert i Kolbjørnsv­ik.
 ?? FOTO: SYNNØVE SKEIE FOSSE ??
FOTO: SYNNØVE SKEIE FOSSE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway