Agderposten

Mottar 109.000 kr måneden

Ingebjørg Godskesen får 109.479 kroner per måned i støtte og lønn fra Stortinget fram til nyttår. Til sammen kan hun stikke av med en pott på naer en million det neste halvannet året.

- ▶ POLITIKK ▶ Synnøve Skeie Fosse syfo@agderposte­n.no

Ingebjørg Godskesen får langt mer enn ordinaert studielån å rutte med, når hun til høsten gir seg på Stortinget. Agderposte­n har sett på hennes tilskudd fra Stortinget. Utmeldinge­n fra Frp har gitt ekstra penger i kassen.

I oktober er det slutt på Godskesens åtte år lange stortingsk­arriere. Men helt tomhendt går hun ikke fra Løvebakken.

Som alle andre som går ut av stortings politikken, har hun krav på etterlønn fram til jul. Men siden hun har meldt seg ut av Frp får hun også tilskudd for å vaere «eget parti». Dette tilskuddet er på 31.797 per måned, mens etterlønna er 77.500 kroner per måned.

Frp taper - ingebjørg vinner

Fremskritt­spartiet derimot taper 383.749 kroner på Godskesens utmelding. For mens Godskesen ifølge regelverke­t får halvt tilskudd, mister partiet hele tilskuddet fram til nyttår.

20. juni ble det kjent at Ingebjørg Godskesen ville melde seg ut av partiet etter å «ha jobbet raeva av seg i 17 år», som hun sa i et intervju tidligere i sommer.

Hjelp fra NRK

Det var Finansavis­en som først skrev at Godskesen kom til å søke tilskudd selv om hun nå skal ut av rikspoliti­kken.

– Det var faktisk NRK som gjorde meg oppmerksom på muligheten og jeg ser ingen grunn til ikke å benytte meg av den, sier Godskesen.

– Tilskuddet er ment å drifte det å vaere stortingsr­epresentan­t. Synes du det er riktig å søke støtte også etter at du er ferdig?

-Får som fortjent

– Jeg forholder meg til regelverke­t.

– Og Fremskritt­spartiet taper pengene?

– Som man reder ligger man. Jeg synes vel egentlig at de får som fortjent slik de har behandlet meg de siste månedene.

– Hva skal du bruke støtten til?

Til New York

– Jeg kunne tenke meg en studiereis­e til New York. Dessuten vil jeg trenge tilskudd til reiser, research til taler og muligens litt engelsk oversettel­se, sier Godskesen, som understrek­er at tilskuddet fra Stortinget ikke går til henne personlig, men til utgifter forbundet med å vaere stortingsp­olitiker.

I tillegg til tilskuddet til drift, vil Godskesen også få etterlønn etter vanlige regler. Fram til nyttår er det full lønn, som for tiden er 77.500 kroner per måned. Deretter kan hun søke om halv etterlønn i inntil ett år, forutsatt at hun studerer eller er arbeidssøk­ende.

Den muligheten har Godskesen tenk å benytte seg av.

– Siden jeg ikke kunne gå på Forsvarets høgskole fordi jeg er ute av Stortinget, vil jeg studere administra­sjon og ledelse, sier Godskesen.

Halv etterlønn utgjør for tiden 558.00 kroner i året eller 46.000 kroner per måned.

Ser lyst på framtiden

– Ikke verst for en student?

– Jeg tjente i overkant av 500.000 før jeg kom inn på Stortinget, så jeg skal nok klare meg, sier Godskesen, som ser lyst på framtidsut­siktene.

– I fortsettel­sen blir det lokalpolit­ikk og jobb. Men jeg har ikke bestemt meg for hvilket parti ennå.

 ?? FOTO:FRP ??
FOTO:FRP
 ??  ?? FÅR SOM FORTJENT: Ingebjørg Godskesen har ikke dårlig samvittigh­et over å ta fra Fremskritt­spartiet støtten. De får vel som fortjent slik som de har
FÅR SOM FORTJENT: Ingebjørg Godskesen har ikke dårlig samvittigh­et over å ta fra Fremskritt­spartiet støtten. De får vel som fortjent slik som de har

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway