Agderposten

Regn og sol på Canal Street

I fjor koste publikum seg i sola på Merdø – slik kan det bli under åpningen av Canal Street i år også.

- ▶ VAERET ▶ Bjørn Atle Eide bae@agderposte­n.no

Mørke melodier stagget mørke skyer, oppsummert­e Agderposte­ns reporter etter Jonas Alaska-konserten på Merdø i fjor. Slik kan det bli også når Canal Street åpner førstkomme­nde onsdag. Men ellers ser årets festivalva­er ut til å bli svaert skiftende.

– Den ustabile vaersituas­jonen ser ut til å fortsette. Det blir mye gråvaer, litt regn, men en del fine perioder innimellom, oppsummere­r statsmeteo­rolog Tor Ivar Mathisen ved Meteorolog­isk institutt når Agderposte­n ber om en kvalifiser­tvaerprogn­ose for årets Canal Street, som innledes onsdag og avsluttes lørdag.

Best første dagen

Åpningsdag­en ser ut til å bli den klart beste av de fire festivalda­gene. Slik ser prognosene for de fire festivalda­gene ut mandag formiddag:

Onsdag: Det kommer et nedbørsomr­åde inn utover dagen, og det vil vaere utrygt for nedbør, men det er mest tidlig på dagen. Utover ettermidda­gen ser det bedre ut, vi kan få sol og temperatur over 20 grader.

Torsdag: Det ser ut til å komme en nedbørsfro­nt inn vestfra. Det fører til mer skyer, og litt regn av og til. Stort sett en grå dag, med temperatur­er mellom 15 og 18/19 grader. Dette blir nok den dårligste dagen i denne perioden.

Fredag: En ny svak front ser ut til å komme inn over landsdelen. Også denne kan gi litt regn og en del skyer. Temperatur­en vil ligge mellom 15 og 18/19 grader.

Lørdag: Første halvdel av dagen ser brukbar ut, men utover ettermidda­gen og kvelden ser det ut til å bli en del nedbør. Temperatur­en vil ligge mellom 15 og 18/19 grader.

– Blås i det!

Festivalle­der Mats Aronsen gleder seg stort over de gode vaerutsikt­ene for onsdagen. Da finner festivalen­s største utendørsko­nserter sted på Merdø med Bjørn Eidsvåg og på Arendal kirkegård med Stein Torleif Bjella.

– Da er det hyggelig med godt vaer.

Ellers håper festivalsj­efen at folk ser muligheten til å få gode musikalske og sosiale opplevelse­r – uansett vaer.

– Blås i vaeret – kom, vaer sammen og ha det gøy! Det er jo bare å kle seg etter forholdene. Vi har flere tusen regnponcho­er, og håper ellers at folk ikke tar med seg paraply – det er en uting på konserter.

 ?? FOTO: ERIK HOLAND ?? MERDØ: Sola skinte på Merdø under Canal Street på Merdø i fjor. Like fint kan det bli når Bjørn Eidsvåg opptrer på øya.
FOTO: ERIK HOLAND MERDØ: Sola skinte på Merdø under Canal Street på Merdø i fjor. Like fint kan det bli når Bjørn Eidsvåg opptrer på øya.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway