Agderposten

Tror tyver flytter blomsterkr­ukker

At omreisende vinningskr­iminelle legger ut mynter på trappa og lapper i dørsprekke­n har blitt en kjent sak de siste årene. Mye tyder på at flytting av blomsterkr­ukker kan vaere kjeltringe­nes nyeste påfunn.

- ▶ Nils Skumsvoll (Varden)

Det frykter Gunn Høgli Løyte, som er bosatt i Gregorius Dagsons gate i Skien i Telemark.

Avisen Varden skriver at da hun og mannen kom hjem til huset sitt etter et besøk i campingvog­na søndag, ble de overrasket da de rundet hjørnet til inngangspa­rtiet.

Der hadde ukjente nemlig flyttet på en stor blomsterpo­tte og satt den foran trappa til inngangsdø­ren.

– Vi har ikke gjort det, og hvem skulle ellers finne på noe slikt? Jeg synes det er ekkelt, sier Høgli Løyte, som så sent som i fjor høst oppdaget at noen hadde plassert en plastpose med gammelt brød ved kjellerdør­en til huset.

– Vi tror dette er et av flere triks tyver gjør for å se om noen er hjemme i huset. De kan se inngangspa­rtiet fra en stikkvei like i naerheten.

Advarer andre på Facebook

Høgli Løyte har vaert i kontakt med flere naboer, som nå har avtalt å følge ekstra godt med i tiden fremover.

– Det er jo litt ekkelt å tenke på at noen driver å sjekker om du er hjemme. Vi har heldigvis alarm, så de hadde jo ikke kommet langt, men bare det at de har vaert inne på eiendommen vår og snoket gjør meg engstelig, det må jeg bare innrømme.

Datteren har lagt ut et bilde av blomstene foran døra på Facebook, for å advare andre mot det som kan vaere kjeltringe­nes nyeste måte å sjekke om noen er hjemme.

– Det er mange som forteller om opplevelse­r med mynter og lapper, men blomster er nok nytt, sier hun.

Politiet: Ta kontakt

Tidligere i sommer advarte politiet mot kjeltringe­r som la ut mynter på dørstokken til folk, for på den måten å se om folk var hjemme.

Ekteparet har foreløpig ikke tatt kontakt med politiet, men det synes operasjons­leder Jan Olaf Jansen at de skal gjøre.

– Jeg kjenner ikke til varianten med blomsterkr­ukker, men vi har jo hørt om mange forskjelli­ge måter tyver sjekker om folk er hjemme på. Jeg vil oppfordre folk til å ta kontakt med oss om de ser noe mistenkeli­g, så kan heller vi avgjøre om det skal iverksette­s tiltak. Noen ganger kan slike ting vaere den brikken vi mangler i puslespill­et for å avsløre kriminelle, sier han til Varden.

 ??  ?? – TA KONTAKT: Politiets operasjons­leder Jan Olaf Jansen oppfordrer folk til å ta kontakt om de mistenker at noen har lagt ut «å te» for å sjekke om de er hjemme.
– TA KONTAKT: Politiets operasjons­leder Jan Olaf Jansen oppfordrer folk til å ta kontakt om de mistenker at noen har lagt ut «å te» for å sjekke om de er hjemme.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway